'Als sector gezamenlijk optrekken in 2024'

'Als sector gezamenlijk optrekken in 2024'

CEO Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland laat maandelijks op de website van de veiling zijn licht schijnen op ontwikkelingen in de sierteeltsector. In een nieuwe bijdrage blikt hij vooruit op 2024.

Met nieuwe energie beginnen we aan het nieuwe jaar. De omzet over 2023 was voor het tweede jaar op rij met een totaal van 5,1 miljard iets lager dan het jaar ervoor. Dit is teleurstellend, gegeven de grote kostenstijgingen waar iedereen mee geconfronteerd wordt. Hoewel 2023 nog altijd staat op de derde plaats qua omzet is de belangrijke vraag of wij in 2024 wel weer een hogere omzet kunnen realiseren en daarmee het tij keren. Dat kan alleen als we als hele sector gezamenlijk optrekken.

Het is natuurlijk altijd weer spannend wat de toekomst ons zal brengen, maar dit jaar belooft in vele opzichten memorabel te worden. De formatie in Nederland zal zoals het er nu uitziet resulteren in een kabinet, waarvan de samenstelling een primeur zal opleveren. Daarnaast zijn er begin juni verkiezingen voor het Europees Parlement. Als internationaal opererende sector zijn die voor de Sierteelt van groot belang. De uitslag van de verkiezingen in Amerika krijgt pas volgend jaar januari zijn beslag, maar in de aanloop daar naar toe zullen de effecten al merkbaar zijn. Vanuit Royal FloraHolland gaan we op volle kracht door met de uitrol van onze strategie. Dat betekent het verder doorontwikkelen van onder meer Floriday, centraal veilen, orderpicken en tijdvaklevering. Daarnaast gaan we door met het ontwikkelen en optimaliseren van onze fysieke hubs. Aalsmeer-Oost krijgt steeds meer concrete vorm en we zijn bezig met het ontwikkelen van een plan voor Mars, het braakliggend terrein in Naaldwijk. Het uiteindelijke doel van al die zaken is het efficiënter maken van de keten. Dat lukt het beste als kwekers, kopers en andere ketenpartners inspelen op de kansen die de diverse innovaties bieden. Die kansen zijn er volop, maar zullen we met elkaar en ook ieder voor zich moeten benutten. Ik ben daar best optimistisch over. Ik ben onder de indruk van de grote betrokkenheid van onze leden en ook van de passie en ondernemerschap van kopers en andere ketenpartners.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v