Ook CleanLight draagt bij aan strijd tegen virus

Ook CleanLight draagt bij aan strijd tegen virus

CleanLight in Honselersdijk is druk met de productie en verscheping. Gezien de huidige slowdown in de sierteelt lijkt dit verrassend. Directeur Arne Aiking vertelt hoe dat komt.

"CleanLight systemen worden al ingezet tegen ziektes in de tuinbouw sinds 2005. Vaak gaat het om schimmelziekten zoals Meeldauw, Botritus of Fusarium. Maar soms gaat dat om virusziekten zoals Plam, TVX, Pepino of ToFBR. Nu is ieder virus natuurlijk iets anders, maar het gaat altijd om de juiste dosering. De dosering meten we heel eenvoudig met een instrument in realtime. En, wellicht nog belangrijker, we weten hoe we het effect op een virus moeten meten."

Accountmanager Damian van Dijk vult aan: "Een aantal van de CleanLight producten zijn handhelds. Die worden standaard verpakt met instructies in 7 talen, met veiligheidsbril en met handschoenen in de doos. Die producten blijken nu zeer interessant voor zorgpersoneel en mantelzorgers die het COVID virus moeten bestrijden."

Aiking gaat verder: "Natuurlijk kun je allerlei 'UV sanitizers' kopen uit China. Kijk maar eens rond op Google.  Toch geven de meeste mensen geven de voorkeur aan Europese producten, met duidelijke instructies. Klanten vinden het fijn om te kopen van een bedrijf dat al 15 jaar virussen bestrijd in de tuinbouw. We beleveren inmiddels een paar grote ziekenhuizen en zelfs een paar bedrijven die actief zijn in het Openbaar Vervoer. Dat is onze bijdrage".

Inmiddels heeft CleanLight zelfs een website ontwikkeld specifiek die informatie verschaft over de mogelijkheden van ontsmettend UV bij de bestrijding van het corona virus. "Ja, de tuinbouw is en blijft onze sector, maar we delen onze 15 jaar ervaring met het bestrijden van virussen nu ook met de zorg voor de bestrijding van het Corona virus", aldus Aiking.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!