Studenten aan de slag met circulaire meststoffen

Studenten aan de slag met circulaire meststoffen

In het fieldlab circulaire meststoffen werken vier groene hoge scholen samen met bedrijven, onderzoekers en MBO studenten aan het toepassen van circulaire meststoffen in de land en tuinbouw. Studenten van Inholland HBO en Lentiz MBO onderzoeken bij Vertify in Naaldwijk of het mogelijk is om met biostimulanten van micro-organismen of organische zuren de opname van voedingselementen kunnen bevorderen.

Ze doen dit in paprika met circulaire meststoffen van Van der Knaap groep. De paprika’s zijn tweede week september geplant en worden dan 2 tot 3 maanden gekweekt. De studenten van Lentiz voeren met adviseurs vanuit Vertify en van der Knaap de teelt uit en de studente van Inholland het onderzoek. Hiervoor doen de studenten visuele beoordelingen, maar ook wordt met Vivent plantsensoren gekeken of er al vroeg eventueel gebrek te signaleren is.   

Het onderzoek wordt financieel mogelijk gemaakt door SIA, zowel financieel als inhoudelijk ondersteund door SIGN en door bijdrage van de betrokken bedrijven.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v