Hoe effectief zijn detectietechnieken plagen?

Hoe effectief zijn detectietechnieken plagen?

De PPS Weet wat er Leeft onderzoekt bestaande detectietechnieken voor plagen in de kas. Daarbij wordt gekeken naar de effectiviteit van onder meer vangplaten en vision-technieken, en naar nieuwe technieken (zoals het gebruik van DNA of gassen voor het detecteren van plagen).

De PPS Weet wat er Leeft is van start gegaan in maart 2021. Binnen dit 4-jarige project werken we samen om een slimme koppeling te maken van bestaande methoden om zo een beter beeld te krijgen wat de stand is van plagen en biologische bestrijders die aanwezig zijn in de kas.

Beschikbare detectietechnieken
Het scouten van soorten in de kas gebeurt veelal middels direct monitoren van vangplaten en handmatige beoordeling van soorten die gezien worden. Inmiddels zijn er diverse methoden op de markt en in ontwikkeling om deze vision-methoden met behulp van slimme camera’s te automatiseren. Daarnaast zit er veel potentie in innovatieve indirecte methoden waarbij met behulp van gassenof DNA de aanwezigheid van soorten in de kas kan worden bepaald. Als laatste zijn ook de KLIMAAT-gegevens bepalend voor welke soorten zich in een kas kunnen handhaven. Elk van deze methoden is informatief op zijn eigen manier, maar moeilijk inzichtelijk te maken door de grote hoeveelheid gegevens die erbij komen kijken. Door al deze data te koppelen binnen een model van kunstmatige intelligentie (AI) kan optimaal gebruik worden gemaakt van deze innovaties.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v