Haifa in Club van 100

Haifa in Club van 100

Haifa is lid geworden van de Club van 100. De Israëlische meststoffenproducent is actief in de internationale tuinbouw. Het bedrijf heeft een lange historie en staat bekend om het leveren van kwalitatief hoogwaardige oplosmeststoffen en innovatieve bemestingsconcepten voor de tuinbouw.

De Club van 100 is geïnitieerd door de business unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research, met als doel de samenwerking tussen het bedrijfsleven te versterken. Hierdoor kan het bedrijfsleven optimaal gebruik maken van de beschikbare kennis en deze gebruiken.

Dit is ook directe aanleiding geweest voor Haifa om lid te worden. Binnen de Club van 100 wordt er gewerkt aan een digitale bemestingsadvies tool, iets dat ook bij Haifa op de agenda staat.

"Haifa focust zich in zijn product ontwikkeling op de gespecialiseerde behoefte van de moderne glastuinbouw. Onze Multi-K Reci, 'De kalisalpeter met een gegarandeerd laag Natrium-gehalte, geschikt voor recirculatie van de voedingsoplossing', is daar een goed voorbeeld van. Ook het innovatieve bemestingsconcept 'MyMultifeed' heeft een sterke plek verworven op moderne glastuinbouw bedrijven. Onze tuinbouw specialisten zijn dagelijks onderweg om samen met de kweker zijn teeltresultaat op een hoger nivo te brengen", aldus Maarten Roelofs van Haifa.

Het lidmaatschap van Haifa was al langer een wens. Met de samenwerking kan Haifa gebruik maken van de wetenschappelijke kennis en ervaring die bij Wageningen University & Research aanwezig is. Daarnaast is het ook een netwerk van multidisciplinaire bedrijven die met elkaar gedreven zijn om te werken aan een duurzame glastuinbouw sector. De kennis die hierin opgedaan wordt, kan ook toegepast worden in de vollegronds teelten, wat ook een groeiende markt voor Haifa is.

Jacqueline van Oosten, business development manager van de Club van 100 is erg blij met de keuze van Haïfa om lid te worden. "De drive en de snelheid van de mensen bij Haïfa zorgt echt voor extra energie in de Club om met elkaar samen te werken aan nieuwe oplossingen die passen in een duurzaam systeem. Dit inspireert en zorgt ervoor dat we samen verder komen."

Bron: Wageningen U&R BU Glastuinbouw

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v