6,5 jaar Perfecte Chrysant

6,5 jaar Perfecte Chrysant

Het onderzoek onder de titel De Perfecte Chrysant gaat een nieuwe fase in. In de laatste bijeenkomst van de grote Begeleidingscommissie is het lopende traject afgesloten met een korte presentatie over de laatste teelt en een terugblik op de afgelopen 6,5 jaar. In die periode zijn in totaal 28 teelten uitgevoerd.

De laatste teelt, die geplant is in week 18 (begin mei) is teelttechnisch prima verlopen. Het klimaat kon in de afdeling met insectengaas in de luchtramen, hogedrukverneveling en luchtuitwisseling via het actieve ventilatiesysteem (AVS-C) goed gestuurd worden. Dat was een bevestiging van eerdere resultaten. Er werd meer warmte geoogst uit ontvochtiging en koeling dan voor de verwarming nodig was. Ook was de houdbaarheid van de takken voldoende.

Houdbaarheid in winter
In de vergadering is gediscussieerd over hoe de houdbaarheid in de winter te verbeteren is. De hypothese is dat daarvoor vooral meer vocht moet worden afgevoerd en er meer energie in de kas gebracht moet worden. Het vervolgproject zal hierop gericht zijn. Een ander discussiepunt was hoe de warmtebalans over het hele jaar gezien in evenwicht is te krijgen. Hiervoor zal seizoensopslag van warmte nodig zijn.

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v