Miljoenen voor faciliteiten Wageningen U&R

Miljoenen voor faciliteiten Wageningen U&R

Het ministerie van Economische Zaken (EZK) heeft uit de eerste financieringsronde van de regeling voor Faciliteiten Toegepast Onderzoek (FTO) circa 40 miljoen euro toegekend aan vier voorstellen vanuit Wageningen Research voor hoogwaardige en toekomstbestendige onderzoeksfaciliteiten.

Deze faciliteiten maken innovatief onderzoek op het gebied van consumentengedrag en voedseltechnologie, voedselveiligheid, innovatieve kassystemen, en geautomatiseerde en circulaire teeltsystemen mogelijk. Deze financiering is een stimulans voor state-of-the art onderzoeksfaciliteiten, waarmee antwoorden worden gevonden op de wereldwijde landbouw- en voedselvraagstukken.

FoodTech Facility
Wageningen Food & Biobased Research ontvangt financiering voor de realisatie van een ultramoderne proceshal; de FoodTech Facility. Deze hal omvat onder andere state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten op het gebied van food processing technology, productformulering en consumentenonderzoek, ondersteund met AI-technieken. De FoodTech Facility verbindt fundamentele en toegepaste wetenschap met andere (nationale, internationale) universiteiten en kennisinstellingen, startups en bedrijven.

Sustainable high tech research greenhouse
Wageningen Plant Research gaat met de financiële toekenning een ultramoderne proefkasfaciliteit in Bleiswijk realiseren. Het plan voorziet in de realisatie van een kassencomplex met in totaal 24 research kassen en een geïntegreerde bedrijfshal. Deze onderzoeksfaciliteit maakt het mogelijk om kennis en technologie te ontwikkelen op het gebied van fossielvrije, chemiearme en emissievrije teelt van weerbare gewassen.

Nieuwe technologieën, zoals sensoren, Artificial Intelligence, data-sturing en robotisering worden ingezet, om de productie efficiënter en arbeidsvriendelijker te maken. De proefkasfaciliteit is toegerust om het noodzakelijke onderzoek te verrichten, en is daarmee essentieel om de positie van de Nederlandse glastuinders en toeleveranciers te versterken en duurzame kasteelt wereldwijd te bevorderen.

Lees hier verder

Bron: Wageningen U&R BU Glastuinbouw

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v