Toekomst Limburgse tuinbouw: bezint én begint

Toekomst Limburgse tuinbouw: bezint én begint

Wat zijn de ambities voor de Limburgse tuinbouwsector? Hoe staat het er momenteel voor binnen de tuinbouwketen en waar willen we naartoe? Wat gaat goed, waar kan de sector verbeteren en wat is daarvoor nodig? Deze vragen vormden tijdens de aftrap op 30 november de kern van de discussie over de toekomst van de Limburgse tuinbouw. Samen met ondernemers, regiogemeenten en kennispartijen maken Provincie Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) het ‘Toekomstperspectief Tuinbouwketen Limburg +’.

Fons Kersten, hoofbestuurder LLTB, gaat in op het doel van de samenwerking: “De intentie is om te komen tot een actuele, integrale en gemeenschappelijke visie voor het tuinbouwcluster Greenport Venlo en geeft een basis voor samenwerking en beweging.” Het ‘Toekomstperspectief Tuinbouwketen Limburg +’ gaat bestaan uit een gedragen tuinbouwvisie en -uitvoeringsagenda. Een visie, omdat er goed moet worden nagedacht; bezinnen. Een uitvoeringsagenda, omdat de visie niet mag verzanden in woorden; beginnen. Het ‘Toekomstperspectief Tuinbouwketen Limburg +’ moet in juni 2024 klaar zijn.

Uitdagingen
In het lijstje van bedrijfssectoren dat Nederland met trots aan de wereld presenteert, staat de tuinbouw op een prominente plaats. Maar dat dit zo blijft, is niet vanzelfsprekend. Nooit eerder kwamen zoveel uitdagingen op de sector af en nooit eerder was het risico zo groot om in alle haast een verkeerde koers te kiezen. Voor de visie en uitvoeringsagenda staat de vraag wat de tuinbouw betekent voor de maatschappij centraal. Onder het motto ‘bezint én begint’ gaan praktijkdeskundigen met elkaar in gesprek.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen