Vijf lokale helden in de chrysanten gezet

Vijf lokale helden in de chrysanten gezet

Stichting Chryson, het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenkwekers-en veredelaars, heeft een ‘Local Hero Award’ uitgereikt aan vijf lokale helden in de regio Den Haag/ Westland. Deze helden zijn op World Kindness Day (13 november) in samenwerking met lokale bloemisten eens flink in de chrysanten gezet om ze te bedanken voor hun onuitputtelijke werk voor de samenleving.

De Local Hero Award is een initiatief van alle Nederlandse chrysantenproducenten (zo’n 150) die verenigd zijn in Stichting Chryson. In en rondom Den Haag werd gezocht naar lokale helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk. De vijf lokale helden werden uitgekozen naar aanleiding van inzendingen door vrienden, familie en collega’s. De winnende helden zetten zich in voor uiteenlopende zaken, van het bestrijden van eenzaamheid onder jongeren tot het inzamelen van producten voor de minima. Als dank voor hun inzet ontvingen zij op World Kindness Day een ‘Local Hero Award’ en een uniek chrysantenkunstwerk dat is gemaakt door een lokale bloemist.

Lokale bloemisten
Vijf lokale bloemisten namen de opdracht van Stichting Chryson aan om passende en persoonlijke chrysantencreaties te maken die gebaseerd zijn op het goede werk van de lokale helden. De teams van Hemelse Bloemen (Delft), De Iris (Den Haag), Fleurettes (Nootdorp), Bloemvisie (Maasdijk) en Trend Flower (Naaldwijk) lieten hun creativiteit de vrije loop. Met het veelzijdige assortiment aan zowel vormen, formaten en kleuren werden zij uitgedaagd in hun vakmanschap. Dat is terug te zien in de verrassende en kleurrijke creaties voor de vijf winnaars.

Meet the local heroes van regio Den Haag
•    Esther Blom (Voorburg) zamelt met Sintvoorieder1 Sinterklaas- en kerstcadeautjes in voor meer dan 30.000 kinderen die leven in armoede. Esther ontving een grote letter S, opgestoken met kleurrijke chrysanten, en daarnaast nog 72 pakjes vol chrysanten om uit te delen aan overige vrijwilligers.
•    Haagse Helpers (Den Haag) is een jongerennetwerk dat (oudere) stadgenoten vrijwillig helpt door middel van (huishoudelijke) klussen. Initiatiefnemer Alex Haas ontving een goedgevulde tas vol chrysanten en nog eens 60 kleinere tasjes voor al zijn helpers.
•    Gerda Korving (Den Haag) zet zich dag en nacht in voor de dieren op buurtboerderij de Nijkamphoeve en stuurt op de boerderij een groep vrijwilligers aan. Zij ontving een indrukwekkende erekrans en daarnaast nog tien boeketten om uit te delen aan andere vrijwilligers.
•    Roos Vollebregt (Naaldwijk) zet zich met Plant a Friend in voor eenzame jongeren en brengt ze met elkaar in contact met als doel om nieuwe vriendschappen te laten ontstaan. Zij ontving een prachtig groot arrangement vol chrysanten en daarnaast nog zeven uitdeelboeketten voor een bestemming naar keuze.
•    Marja van Tol (’s-Gravezande) zet zich in voor de minima door het inzamelen van eten, spullen en diverse cadeaupakketten. Marja ontving een prachtig opgestoken hart dat symbool staat voor verbinding en het opbloeien van de minima door Marja’s hulp.

Kleur geven
“Namens Stichting Chryson wil ik alle vijf winnaars van harte feliciteren met hun prijs,” aldus Anouk Koreman, woordvoerder namens Stichting Chryson. “World Kindness Day was voor ons een fantastische dag om lokale helden eens flink in de bloemen te zetten. Er zijn zoveel positieve initiatieven die ervoor zorgen dat het leven van anderen meer kleur krijgt. Met de Local Hero Award en de verrassende kleurrijke chrysantencreaties willen we onze waardering uitspreken naar de initiatiefnemers en hopen wij een kroon op hun werk te kunnen zetten.”

Just chrysanthemum for the win
De verkiezing van lokale helden vormt onderdeel van de collectieve promotiecampagne ‘Just Chrysanthemum for the win’. Een campagne die laat zien dat je met chrysant een winnaar in handen hebt waarmee je met volume, kleur, houdbaarheid en creativiteit de consument kunt verblijden. De verkiezing van lokale helden is gestart in de provincie Utrecht en kreeg afgelopen maand een vervolg in regio Den Haag. Stichting Chryson zal deze verkiezing in 2024 verder gaan uitrollen. Lokale bloemisten die ook graag een verkiezing voor een lokale held in hun regio willen opzetten, kunnen dit aangeven via info@justchrys.com.

Bron:

Deel artikel