Nacht van de nacht

Nacht van de nacht

De Nacht van de nacht is dit jaar in de nacht van 28 op 29 oktober. De verschillende regionale Natuur en Milieu Federaties zijn de initiatiefnemers. Er zijn dit jaar weer veel fysieke bijeenkomsten en activiteiten zoals nachtwandelingen en meerdere gebouwen zetten de verlichting uit.

Op de site www.nachtvandenacht.nl is meer informatie te vinden over de verschillende initiatieven die verspreid over Nederland georganiseerd worden.

"Steeds meer bedrijven en instellingen geven gehoor aan de oproep om in de Nacht van de nacht het licht uit te doen. Voor de meeste bedrijven met assimilatiebelichting is het erg moeilijk om aan een dergelijk initiatief mee te doen, want dat zou betekenen dat ook bij jou de gehele nacht (incl. nanacht) het licht uit moet of op zijn minst het schermdoek volledig dicht moet blijven en voor een duidelijk effect moeten dan ook alle bedrijven in jouw omgeving meedoen", aldus Glastuinbouw Nederland.

"Je kunt echter wel rekening houden met dit initiatief, zeker als er in jouw gemeente of omgeving actief aandacht besteed wordt aan deze Nacht van de nacht. Veel activiteiten vinden gedurende de donkerteperiode plaats. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat er geen negatieve publiciteit ontstaat doordat bijvoorbeeld de voorschriften voor afscherming niet worden nageleefd. Lichtemissie door een open schermdoek, bijvoorbeeld omdat vanwege het onderhoud het doek handmatig is geopend en de schakelaar niet is teruggezet op automatisch, valt tijdens een activiteit in het kader van Nacht van de nacht extra op. Controleer voor zaterdag dus de instellingen van doeken en lampen en loop eens om de kas heen om te zien of (gevel)doeken nog steeds goed sluiten. Mocht het om een of andere reden toch mis gaan, meld het dan z.s.m. bij de milieudienst als calamiteit, zodat vragen van burgers goed beantwoord kunnen worden."

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel