'Voorkom glitters op fust'

'Voorkom glitters op fust'

Met de pepernoten en chocoladeletters volop in de winkels, denk je nu misschien niet zo snel aan Kerstmis. Maar over zeven weken is het alweer zo ver. Royal FloraHolland merkt op de hubs dat de eerste kerstaanvoer langzaam maar zeker op gang komt. "Dat betekent ook dat wij helaas weer vaker glitters, sneeuwschuim en verf op zowel meermalig bloemenfust als stapelwagens zien. Dit is niet toegestaan."

"Help daarom mee en voorkom deze vervuiling door het product eerst te laten drogen, voordat je het plaatst in het fust", zo roept de veiling op. "Gebruik je glitters, sneeuwschuim en/of verf op jouw producten? Let dan op dat je het fust niet vervuilt. Dat is volgens Algemene Voorwaarden Fust niet toegestaan. Onze fustwasmachines krijgen al dit decoratiemateriaal er niet af. De volgende gebruikers ontvangen dan vervuild fust en dat is een grote bron van ergernis. We werken het liefst allemaal met schone bloemenemmers, dus help je mee? Tip: laat het behandelde product eerst drogen, voordat je het in het fust plaatst. Zo blijft het fust schoon en voorkom je vervuiling."

Extra kosten door vervuild fust
Vervuild fust levert niet alleen ergernis, maar ook extra kosten. "Het zorgt namelijk voor oponthoud in onze wasstraten en we moeten het te zwaar vervuilde fust vernietigen. Het vervuilen van ons meermalig bloemenfust met glitters, sneeuwschuim en/of verf is daarom niet toegestaan. Als het fust zo vervuild is dat de fustwasmachines het niet meer volgens de normen schoon krijgen, dan nemen wij het fust wel in, maar vergoeden het niet."

Gewijzigde regelgeving gebruik microplastics
Verder attendeert Royal FloraHolland iedereen op de onlangs gewijzigde regelgeving rond het gebruik van microplastics. "Door deze wijziging is de verkoop van microplastics zoals glitters niet meer toegestaan. Voor de exacte uitleg en fasering van de diverse maatregelen verwijzen wij je naar de volgende informatie. Help mee en voorkom vervuiling van het fust, want schoon fust, daar zorgen we samen voor!"

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v