Ter Laak Orchids over Euro Plant Tray

Ter Laak Orchids over Euro Plant Tray

Stap voor stap werkt Royal FloraHolland aan de verduurzaming van logistieke middelen in de keten. De deelname aan Euro Plant Tray, een initiatief voor de introductie van een meermalige plantentrayserie, hoort daar ook bij. Hoe kijken kwekers tegen dit initiatief aan? In deze reeks ‘Euro Plant Tray vanuit kwekersperspectief’ worden kwekers aan het woord gelaten.

Royal FloraHolland werkt mee aan dit initiatief om twee redenen; de eerste is vanuit duurzaamheidsoogpunt en het tweede is om de belangen van onze kwekers te behartigen. "Het is belangrijk dat het perspectief van de kweker begrepen en meegenomen wordt in de besluiten van de coöperatie Euro Plant Tray. Tijdens bijeenkomsten met een vaste groep kwekers betrekken wij hen bij dit initiatief en gaan met hen in gesprek om te begrijpen waar voor hen de uitdaging ligt. Ter Laak Orchids is één van de kwekers uit deze groep. Hoe kijken zij aan tegen Euro Plant Tray?"

‘Goed naar onze inbreng geluisterd’
Ewald de Koning is manager Innovatie & Duurzaamheid bij Ter Laak Orchids te Wateringen, een kwekerij die jaarlijks zo’n 9 miljoen stuks Phalaenopsis produceert. Ter Laak verkoopt haar planten samen met Orchios via de verkooporganisatie The Orchid Growers. “Namens deze organisatie ben ik aangesloten bij Orchidee Nederland, waar we oplossingen proberen te vinden voor het verduurzamen van verpakkingen in de keten”, vertelt hij. Vanuit Orchidee Nederland is hij ook betrokken bij de ontwikkeling van Euro Plant Tray. “Bij het ontwerp van de plantentray is goed naar onze inbreng geluisterd. Voor ons was het belangrijkst dat ons product stabiel in de tray staat. Ook de verwerking is belangrijk, de trays mogen bijvoorbeeld niet in elkaar klemmen. De tray die er nu ligt is prima geschikt voor onze Phalaenopsis in 12cm pot.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v