Start orderpicken planten Naaldwijk op 18 januari


Start orderpicken planten Naaldwijk op 18 januari

Royal FloraHolland richt de logistiek anders in en gaat uniform werken op alle hubs. "Stap voor stap gaan we van verdelen naar orderpicken en over op afleveren in tijdvakken. De volgende stap zetten we op 18 januari: voor de eerste veilgroepen van plantenklok 11 (m.n. groene planten) in Naaldwijk gaan we vanaf die datum werken met het orderpicksysteem en -proces, en de nieuwe manier van afleveren."

"We starten klein: met een aantal veilgroepen van plantenklok 11 waar met name groene planten worden geveild", zo laat de veiling weten. "Dat is helemaal in lijn met de aanpak van eerst ervaren, leren en optimaliseren. We beproeven eerst op kleine schaal of alles echt werkt zoals zou moeten. Het orderpicken van planten is namelijk weer heel anders dan bloemen, met andere functies en instellingen van het IT systeem. De veilgroepen die het betreft zijn op de hoogte. In februari hakken we de knoop door, of ook de rest van de veilgroepen van klok 11 overgaan voor de piek."

"Dat wij gaan orderpicken, maakt dat ook het aanvoeren en afleveren verandert. Dat heeft impact op kwekers en kopers. Zo verandert de afleverdynamiek, en gaan we afleveren in tijdvakken. Dat biedt kansen tot meer spreiding en maatwerk bij afleveren, met de juiste aanpassing van de logistieke processen van kopers. We denken daar graag over mee. Ook voor kwekers ontstaan er mogelijkheden, waar zij hun voordeel mee kunnen doen."

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen