RFH werkt samen aan bereikbaarheid Aalsmeer

RFH werkt samen aan bereikbaarheid Aalsmeer

De provincie Noord-Holland, gemeente Aalsmeer, de Vervoerregio Amsterdam en Royal FloraHolland werken samen aan een betere bereikbaarheid van de regio Aalsmeer. Dit doen zij door te werken aan een snelle verbinding voor het vrachtverkeer van en naar de hub in Aalsmeer én door het realiseren van een duurzame voetgangersbrug over de Legmeerdijk (N231) met twee hoogwaardig openbaar vervoer haltes (HOV-haltes). Medio 2024 zijn de werkzaamheden klaar.

In opdracht van de provincie Noord-Holland realiseert aannemer Ballast Nedam Infra de aanleg van een snellere verbinding (OLV) voor het vrachtverkeer vanaf Schiphol via de N201 en N231. Er komt een extra ingang voor het verkeer naar het terrein van Royal FloraHolland in Aalsmeer. De afgelopen periode heeft de aannemer voorbereidende werkzaamheden getroffen. Begin oktober 2023 is de aannemer gestart met het aanleggen van de fundering. Vervolgens wordt er geasfalteerd. Eind 2023 zal de extra ingang opengesteld worden en neemt Royal FloraHolland de OLV-ingang ook in gebruik. De gemeente Aalsmeer heeft de uitgang voor het vrachtverkeer bij het terrein van Royal FloraHolland dan ook gerealiseerd.

Voetgangersbrug en HOV-haltes
Er komt een voetgangersbrug over de Legmeerdijk (N231) ter hoogte van het terrein van Royal FloraHolland. Deze voetgangersbrug komt er samen met twee nieuwe bushaltes, trappen en liften. Hierdoor kan een substantieel aantal busreizigers en voetgangers straks veilig de weg oversteken. De aanleg van de twee bushaltes voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) versnelt de route voor de OV-lijnen 357 en 358 met 6 minuten. Hier profiteren straks dagelijks ruim 2.000 reizigers van. In het weekend van 28/29 oktober 2023 starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw de duurzame loopbrug. Daarbij kan het ook nodig zijn om de waterleiding op onze hub in Aalsmeer tijdelijk af te sluiten én om te leggen. De oplevering is in het derde kwartaal van 2024 gepland.

Lees hier wat je van de werkzaamheden kan merken de komende tijd

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v