RFH stopt met Flower Handling Services

RFH stopt met Flower Handling Services

Royal FloraHolland bouwt de Flower Handling Services (FHS) in Naaldwijk noodgedwongen af en is voornemens te stoppen per 1 januari 2024. Met oog op de piek van 2024, lukt het niet hoogwaardig FHS-diensten te bieden tegen aanvaardbare tarieven. "Gegeven het belang van de FHS-diensten voor de hub Naaldwijk, stimuleren we actief dat de FHS-dienstverlening in Naaldwijk op andere wijze blijft voortbestaan. De bestaande ruimte en machines, bieden we te huur aan zodat andere partij(en) in Naaldwijk kunnen starten. Daar is concrete belangstelling voor."

"Zoals we er nu voor staan en met oog op het werkaanbod voor de piek van 2024, lukt het niet om onze internationale kwekers kwalitatief hoogwaardige FHS-diensten te bieden tegen aanvaardbare tarieven. Operationele kosten blijven stijgen. De loonkosten van FHS zijn door onze CAO substantieel hoger dan bij andere vergelijkbare dienstverleners en maken het onmogelijk de dienstverlening kosteneffectief aan te blijven bieden. Royal FloraHolland heeft daarom helaas moeten besluiten de activiteiten van FHS af te bouwen met het voornemen FHS per 1 januari te sluiten."

Ruimte en machines te huur
Veel internationale kwekers maken gebruik van de FHS-dienstverlening in Naaldwijk bij verkoop gereed maken van hun producten, met name voor de klok. "Gezien het belang van de FHS-activiteiten voor onze kwekers en de hub Naaldwijk, zetten we daarom actief in op voortbestaan in andere vorm. In eerste instantie is met meerdere partijen de mogelijkheid tot samenwerking verkend. Valstar Handling was concreet geïnteresseerd. Na meerdere open en constructieve gesprekken bleek het verschil in bedrijfsvoering te groot om de operatie in samenwerking voort te zetten. Na 1 januari bieden we nu ruimte en machines te huur aan, zodat één of meerdere partijen de activiteiten kan gaan uitvoeren. Daar is concrete belangstelling voor. Doel van Royal FloraHolland is ervoor te zorgen dat kwekers die gebruikmaken van uitpakdiensten, dat kunnen blijven doen en kopers kunnen blijven rekenen op het brede assortiment in Naaldwijk."

Warme overdracht
Kwekers op zoek naar een nieuwe uitpakker, kunnen rekenen op het Internationaal Accountmanagement team van RFH. Zij kennen de diverse uitpakkers, weten ook welke uitpakker eventueel in Naaldwijk wil starten, en kunnen adviseren welke uitpakker het beste bij de kweker past. De relatiebeheerders van FHS zullen vervolgens zorgen voor een warme overdracht naar de nieuwe dienstverlener.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v