Piekplan RFH: alles over start- & eindtijden

Piekplan RFH: alles over start- & eindtijden

Het voorjaar is voor de sierteelt een belangrijke periode. "We zijn van elkaar afhankelijk om er een succes van te maken. Wij zetten ons daarom op allerlei manieren in voor een zo voorspelbaar mogelijke logistieke dienstverlening", zo laat Royal FloraHolland weten.

Vanaf 3 april gaat het piekplan in volle werking. "Zo passen we vanaf dan onze distributie werkwijze aan: we versnellen de start van bloemen en maken een eindsprint bij planten. Het resultaat: bloemen zoveel mogelijk op tijd afgeleverd en soms latere maar voorspelbare eindtijden planten."

Vanaf 3 april wordt het afleveren van bloemen versneld en wordt een eindsprint gemaakt bij planten als nodig, zo geeft de veiling aan. "Bloemen leveren we hierdoor op tijd af. Het plantproces start en eindigt op drukke dagen soms later dan je gewend bent. Op rustige dagen valt dat mee. Eindtijden sluiten dan waarschijnlijk ook voor planten gewoon aan op de wensen. Per week bekijken we op welke dagen deze werkwijze nodig is afhankelijk van volume en tekort aan medewerkers. Ook na de piek blijven we zo werken. Deze werkwijze werkten we de afgelopen periode verder uit. We formuleerden antwoorden op veel gestelde vragen en proberen kwekers en kopers tegemoet te komen. Een wens was bijvoorbeeld meer duidelijkheid over start- en eindtijden van het plantenproces."

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v