Orderpicken planten van start bij RFH Naaldwijk

Orderpicken planten van start bij RFH Naaldwijk

Op donderdag 18 januari was het zover: de eerste veilgroepen op klok 11 in Naaldwijk, waar voornamelijk groene planten worden geveild, gingen over op orderpicken. Een bijzondere logistieke mijlpaal voor Royal FloraHolland Hoe is deze spannende dag verlopen? Jozien Lommerts, logistiek manager in Naaldwijk, vertelt er meer over.

Jozien en haar team hadden een gezonde dosis spanning voor de dag van de livegang. “We hadden veel vertrouwen dat het goed zou komen, want we waren goed voorbereid. Maar op het moment zelf is het altijd spannend: doet het systeem wel wat het moet doen? Eigenlijk begon het een dag eerder al. Want de aanvoer die dan aangeleverd wordt, moet via het nieuwe systeem verwerkt worden. Gelukkig is het allemaal heel goed gegaan.”

ICT-systeem deed wat het moest doen
Volgens de manager waren alle medewerkers heel betrokken. “Iedereen was echt gefocust op een goede livegang. Dat kwam omdat het bij bloemen minder versoepel is verlopen. Toen hadden we pech met het ICT-systeem, dat storing gaf. Nu was dat gelukkig niet zo. De ICT deed wat het moest doen, en daar is hard voor gewerkt door onze BTO-collega’s, ‘fabbers’ (functioneel applicatiebeheerders, red.) en ICT-partners.”

Op welke manier zijn de medewerkers voorbereid op de overgang? “Het afgelopen jaar zijn de plantencollega’s al ingewerkt bij het orderpicken van bloemen. In die zin was deze overgang iets minder groot: de meeste mensen waren al gewend aan het orderpicksysteem. Toen we vroegen wie er ervaring wilde opdoen in de eerste fase van het orderpicken van planten, wilden een groep collega’s die uitdaging wel aangaan. Dat is een goed teken, denk ik.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v