Mijlpalen in bloemen per zeevracht voor DFG

Mijlpalen in bloemen per zeevracht voor DFG

Dutch Flower Group (DFG) is al vele jaren actief met het vervoeren van bloemen per zeecontainer vanuit haar kwekers in onder andere Colombia en Kenia. Al in 2008 zijn DFG-bedrijven gestart met het opbouwen van een commerciële route vanuit Colombia naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland en andere bestemmingen. Ook op de vaarroute vanuit Kenia heeft DFG inmiddels veel expertise opgebouwd met diverse variëteiten van bloemen.

Jan van Dam, CEO van Dutch Flower Group, geeft aan dat DFG al tientallen jaren werkt aan het verduurzamen van de sierteeltketen: “Samen met onze kwekers investeren we onder andere in duurzamere manieren van transport, om de supply chain verder te optimaliseren tot aan onze klanten.” DFG doet dat vanuit de missie ‘samen creëren we een kleurrijkere en groenere wereld’.
“Door de grote volumes van zeecontainertransport zijn we ook in staat om impact op het gebied van duurzaamheid te maken,” zegt Marcel Zandvliet, CMO en CSO bij DFG. “Door het vervoer van bloemen via zeevracht, kunnen we onze CO2-eq emissies met 80 tot 90% verlagen ten opzichte van luchttransport, afhankelijk van de locaties.” In de ontwikkelingen op het gebied van het vervoeren van bloemen via zeevracht hebben de DFG-bedrijven afgelopen week twee mijlpalen gevierd.

10.000ste container
Met preferred supplier Capiro werken de DFG-bedrijven al jaren aan het vervoeren van onder andere chrysanten en alstroemeria’s per zeecontainer. Afgelopen week kwam de 10.000ste container vanuit Capiro aan in Nederland, vol met producten voor klanten van de diverse DFG-bedrijven zoals SuperFlora, JZ Flowers en The Floral Connection. De container had voor deze speciale gelegenheid een opvallend uiterlijk gekregen. Het inkoopteam van The Floral Connection nam de container namens de DFG-bedrijven in ontvangst en zoals verwacht waren de bloemen opnieuw van hoge kwaliteit.

Eerste ‘deur tot deur’ container
DFG vervoert al jaren 4 tot 7 zeecontainers met bloemen per week van diverse partners uit Kenia. DFG participeert sinds 1 januari 2023 in Nini Herburg Roses en afgelopen week kwam de eerste container aan in Nederland die op de kwekerij zelf van Nini Flowers in Kenia is geladen. Hierbij is de volledig geconditioneerde keten vanaf de kwekerij tot aan de klant een feit. Bij de aankomst van de container in Aalsmeer, waren Patrick van der Weg en Peter van Wijk van Nini Flowers aanwezig met Harry Brockhoff en Marcel Zandvliet van DFG. Samen met betrokken collega’s die hebben gewerkt aan het mogelijk maken van deze mijlpaal namen ze de container feestelijk in ontvangst.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v