Meerdere veilgroepen op één ladingdrager

Meerdere veilgroepen op één ladingdrager

Bij Royal FloraHolland in Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde is het mogelijk om meerdere veilgroepen op één stapelwagen aan te voeren. Deze aanpassing is voordelig voor aanvoerders, omdat er minder logistieke middelen nodig zijn. Ontdek wat dit voor jouw proces kan betekenen.

Dankzij deze aanpassing zijn er minder logistieke middelen nodig voor aanvoeren. Hierdoor dalen de transportkosten

Voor welke locaties is dit mogelijk?
Het aanvoeren van meerdere veilgroepen op een ladingdrager is alleen mogelijk op locaties waar orderpicken al geïntroduceerd is. Het is mogelijk op Naaldwijk (bloemen), Rijnsburg (bloemen + planten) en Eelde (bloemen + planten). Het is nog niet mogelijk in Aalsmeer.

Hoe kun je hier gebruik van maken?
"Bij het invullen van de aanvoerbrief (EAB) via Floriday of je softwarepakket vragen we om de veilgroep. Vul hier alleen de éérste veilgroep in, ongeacht hoeveel veilgroepen er daadwerkelijk op de kar staan. Zorg ervoor dat je alleen producten bij elkaar zet die om dezelfde koelcondities vragen. Vervolgens letter je de partijen. Voor een goed verloop van het logistieke proces en om fouten bij afleveren te voorkomen, zijn de aanvoervoorschriften voor ‘meer partijen op een kar’ - ook wel partijletteren - belangrijk. Door bloemen- en plantenfusten en dozen te letteren, maak je herkenbaar tot welke partij het product behoort. Hierdoor is het mogelijk om zelfs meer dan vijf partijen op één ladingdrager te plaatsen."

Wil jij meerdere veilgroepen op een ladingdrager aanvoeren? Bekijk dan de voorschriften voor het letteren van de ladingdragers.

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v