Green Deal heeft impact op sierteeltverpakkingen

Green Deal heeft impact op sierteeltverpakkingen

De Europese Commissie publiceerde op 30 november 2022 met de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR), als integraal deel van de Green Deal, nieuwe voorstellen om hergebruik en recycling van verpakkingen te stimuleren. En daarnaast een einde te maken aan verspilling van verpakkingen. Dit geldt ook voor de sierteeltsector. Wat betekent dit voor jou?

Voor de toekomst van Europa is een gezonde planeet noodzakelijk. De EU-landen hebben zich ertoe verbonden om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn, in lijn met de toezeggingen in het Klimaatakkoord van Parijs. De Green Deal is de strategie waarmee de EU het doel stapsgewijs wil gaan bereiken.

De PPWR is een verordening. Als die wordt aangenomen, is het een Europese wet die in alle EU-landen dan meteen van kracht is. Dit betekent een gelijk speelveld voor alle lidstaten. Voor de sierteelt betekent dit, dat we vooral kritisch moeten gaan kijken naar het huidige ontwerp en gebruik van productverpakkingen (zoals potten en hoezen). Voor transportverpakkingen geldt, dat deze grotendeels al meermalig in gebruik zijn en bij bloemen zelfs een dominante rol hebben.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v