Frisse en schone start voor rode plantentrays

Frisse en schone start voor rode plantentrays

Royal FloraHolland investeert volop in het schoonmaken van fust. In mei 2022 is de nieuwe fustwasserij in Rijnsburg in gebruik genomen. Vanaf 2023 wordt weer een mooie stap vooruit gezet en geeft de veiling alleen nog maar gewassen rood plantenfust uit. Gebruikers hebben positief gereageerd op deze nieuwe, schone ontwikkeling, zo laat Royal FloraHolland weten.

"Gebruikers hebben aan ons gevraagd om het rode meermalige plantenfust vaker te wassen. Dat gaan we nu ook doen. De afgelopen periode is al een gewassen voorraad opgebouwd, zodat de fustloodsen vanaf begin januari 2023 gaan starten met de uitgifte van altijd gewassen rode meermalige plantentrays."

Duurzaam alternatief
Meermalige plantentrays zijn een duurzaam alternatief voor eenmalige plantentrays. "In Nederland zien we groei bij grote tuincentra, maar ook vanuit Duitsland zien we toenemende interesse en een grotere focus op duurzaamheid, ook bij consumenten. Om dit gebruik verder te stimuleren gaan we nu dus, naast de meermalige plantentrayserie Floratino, ook de rode plantentrays wassen. Het rode meermalige fust wordt hiermee nog aantrekkelijker voor de gebruikers. Het is naast schoon ook nog eens een goedkoper én duurzamer alternatief ten opzichte van het eenmalig plantenfust."

Extern gewassen
"Onze eigen fustwasmachines zijn niet geschikt om dit fust te wassen en hebben daarnaast ook geen wascapaciteit meer over. We laten daarom het rode plantenfust extern wassen. Wij werken hierin tot volle tevredenheid samen met partners Cleanwash en Warmerdam Spoelbedrijf."

Ruud Warmerdam (eigenaar/directeur Warmerdam Spoelbedrijf) is blij met de samenwerking: “Sinds juni 2022 hebben wij een nieuwe wasmachine, die het mogelijk maakt om de extra volumes voor Royal FloraHolland te wassen. Door deze capaciteit zijn we heel flexibel en in staat om al de aangeboden fusten vlot te wassen. Wij halen de stickers er handmatig af en zorgen met een perfecte mix van temperatuur, desinfectie en contacttijd voor zo schoon mogelijk fust.”

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v