Floriway en Everspring creŽren logistieke hubs

Floriway en Everspring creŽren logistieke hubs

Floriway en Everspring bundelen hun krachten en maken het mogelijk voor kwekers om hun verse planten of bloemen rechtstreeks naar consumenten te sturen in meer dan 15 Europese landen. Hiermee zetten de bedrijven in op volumebundeling, efficiŽntie en inkoopkracht binnen de sierteeltketen.

Floriway en Everspring creëren logistieke hubs waar kwekers zelf of via hun vervoerder verse bloemen en planten kunnen afgeven – via bestaande logistieke stromen – en vanuit waar last mile vervoerders in één keer alle pakketten kunnen ophalen om deze vervolgens vers en snel bij consumenten te kunnen bezorgen. Op het veilingterrein van Royal FloraHolland is zo’n verzamelpunt reeds opgetuigd. Eric de Winter, Commercieel Directeur bij Floriway zegt: “Op veilinglocaties zoals Royal FloraHolland organiseren wij het gehele interne logistieke proces voor Floriway. Waar voorheen de klok altijd een leidende rol speelde, zijn kwekers nu juist veel meer gericht op directe handel. Maar het rechtstreeks leveren aan consumenten is voor kwekers een behoorlijke uitdaging. Samen met Everspring maken wij het makkelijk voor kwekers om hun producten via een centrale hub af te sturen naar consumenten. Kwekers kunnen hun pakketten voor consumenten meesturen met hun huidige transport richting de veiling. Vervolgens zorgen wij voor het interne verkeer op de veiling en kunnen vervoerders zoals DPD alles eenvoudig op één plek ophalen en via fijnmazige distributie afleveren bij de consument.”

Volumebundeling, efficiëntie en inkoopkracht
Sierteelt is het nummer 3 exportproduct van Nederland. Traditioneel gezien kopen exporteurs producten in bij kwekers en verkopen het vervolgens door naar eindbestemmingen in het buitenland. Dat is soms behoorlijk omslachtig en ingewikkeld. Bas den Hoed, CEO bij Everspring: “Vanuit die gedachte heb ik bij Floriway aangeklopt. Ik wilde een verzamelpunt creëren zodat kwekers zelf eenvoudig hun pakketten aan consumenten kunnen versturen, ook buiten Nederland. Met Everspring bieden we niet alleen een marktplaats, maar we verzorgen ook het logistieke proces samen met Floriway. Doordat Floriway in het hart van de sierteeltindustrie zit, waren zij een logische keuze voor ons. Zij regelen de hele interne logistiek voor Floriway op de veiling en dus lag daar een grote kans voor Everspring om onze groothandelsmarktplaats kracht bij te zetten. Met onze logistieke hubs bieden we een enorm voordeel voor kwekers, want we maken gebruik van de aanvoerstromen die er al zijn. Zo creëren we minder vervoersbewegingen en grotere vervoersstromen.” Eric vult aan: “Een kweker maakt sowieso kosten voor het transport van zijn/haar reguliere afzet naar de veiling. Nu kunnen kwekers dus op datzelfde transport hun pakketten voor consumenten meesturen.”

Meerdere hubs in toekomst
Floriway en Everspring verwachten dat de afzet via het Europese pakketnetwerk alleen maar groter wordt in de toekomst. Dan heb je het over levering aan consumenten, maar ook aan kleinere winkels zoals concept stores die voor exporteurs vaak minder interessant zijn vanwege de omvang. Daarom gaan Floriway en Everspring in de toekomst meer verzamelhubs opzetten. Bas: “Zeker met het oog op buitenlands transport, is het logisch dat er ook op andere plekken in Europa verzameld kan worden. Op dit moment is DPD reeds als logistiek dienstverlener aangesloten bij Floriway en Everspring. Wij nodigen iedereen die planten wil versturen van harte uit om met ons in gesprek te gaan. Zo kunnen we meerdere clusterfuncties creëren en de sierteeltketen nog verder verduurzamen."

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v