Digitale aftekening via eCMR bij Van der Plas

Digitale aftekening via eCMR bij Van der Plas

Van der Plas gaat aan de slag met de digitale vrachtbrief van TransFollow, ook wel de eCMR genoemd. De samenwerking van de toonaangevende bloemengroothandelaar in Europa en Beurtvaartadres heeft geleid tot de succesvolle implementatie van eCMR TransFollow. Deze digitale vrachtbrief maakt het leveringsproces van bloemen efficiënter en duurzamer.

Van der Plas opereert in diverse landen, waaronder Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland. Ze zetten lokale distributiecentra en transporteurs in om producten bij bloemisten af te leveren. Om deze lokale transporteurs in staat te stellen om leveringen digitaal af te tekenen, kiest Van der Plas voor de samenwerking met Beurtvaartadres. En voor de implementatie van de eCMR TransFollow. Voorheen verliep dit proces voornamelijk via papieren CMR's. Het archiveren van papieren CMR’s was alleen een enorme taak en is het lastig deze terug te halen mochten er vragen ontstaan over de aflevering. Dit was een van de redenen voor Van der Plas om te kiezen voor de eCMR.

Duurzaamheid en efficiëntie hand in hand
De samenwerking met Beurtvaartadres en de implementatie van eCMR TransFollow levert Van der Plas talrijke voordelen op. Naast de kostenbesparingen die het teweegbrengt, draagt de digitalisering ook bij aan een duurzamer leveringsproces. Het systeem biedt digitale bewijzen van aflevering. Dit is zowel juridisch als operationeel van groot belang. Bovendien kan Van der Plas dankzij TransFollow de verwachtingen van klanten beter beheren door ze een moderne en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden, waaronder realtime leveringsopvolging.

Van der Plas wil de digitalisering van de documentenstroom verder uitbreiden naar meer hubs in Europa en met rechtstreekse leveringen vanuit hun eigen magazijn. “Het doel is om tegen medio 2024 alle leveringen digitaal te administreren via de eCMR. We rekenen hierbij op de medewerking van onze transportpartners in de keten om gezamenlijk duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Beurtvaartadres speelt hierbij een cruciale rol, door de volledige keten te ondersteunen in dit streven”, vertelt Niels Kruger, projectmanager bij Van der Plas.

Meer inzicht in emballage met TransFollow
Een veelvoorkomend probleem in de sierteeltsector is het verlies van emballage. Denk hierbij aan Deense karren of fusten. Met de overstap naar een digitale oplossing, kan Van der Plas vanaf heden realtime de exacte locatie van de emballage volgen. Juliëtte Roos, accountmanager bij Beurtvaartadres, legt uit hoe dit precies werkt: “Stel dat de emballage wordt meegenomen door een kweker en uiteindelijk wordt afgeleverd. Bij ontvangst wordt er in de app van TransFollow een handtekening gezet. In het achterliggende systeem wordt vervolgens geregistreerd waar de emballage zich op dat moment bevindt. Als de emballage vervolgens weer wordt opgehaald, wordt dit ook geregistreerd. Op deze manier houd je met behulp van de eCMR inzicht in de emballagestromen.”

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v