'Connected Transport juist interessant voor sierteelt'

'Connected Transport juist interessant voor sierteelt'

Connected Transport is een initiatief vanuit het Rijk, provincies, metropool- en vervoerregio’s en bedrijven. Het samenwerkingsverband gebruikt de kansen die digitalisering biedt om logistiek duurzamer, veiliger en efficiënter te maken. Royal FloraHolland levert hieraan een actieve bijdrage, om de locaties bereikbaar te houden en transport duurzamer te maken.

De voordelen van Connected Transport zijn breed: minder brandstofverbruik, tijdsbesparing, lagere kosten, minder CO2- en stikstofuitstoot, een betere doorstroming van het verkeer én een verhoogde verkeersveiligheid. Juist voor de sierteeltsector is het initiatief aantrekkelijk, stelt Robbert Janssen, als technisch projectleider verbonden aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bij Connected Transport, ook wel Connected Rijden genoemd, worden belangrijke routes voor het vrachtverkeer ingericht met slimme verkeerslichten, waarmee vrachtwagens – zo lang de verkeerssituatie dat toelaat - voorrang krijgen op het overige verkeer. Zo hoeven chauffeurs minder vaak te remmen en op te trekken en besparen zij tijd, brandstof én CO2- en stikstofuitstoot. Juist voor vervoerders in de sierteeltsector is dit aantrekkelijk, legt Robbert uit. “Zij rijden met name over N-wegen richting locaties van Royal FloraHolland, en die wegen zijn veelal uitgerust met slimme verkeerslichten.”

Een goed voorbereide chauffeur draagt bij aan verkeersveiligheid
Maar Connected Transport biedt meer dan alleen kunnen doorrijden bij verkeerslichten. Ook de verkeersveiligheid is erbij gebaat. “Chauffeurs krijgen op hun boordcomputer meldingen over bijvoorbeeld files, ongevallen, een stilstaand voertuig, een rood kruis of een naderende ambulance. Deze meldingen krijgen zij binnen via een icoon of spraakbericht. Zo kunnen chauffeurs zich focussen op het verkeer en kunnen ze zich tijdig voorbereiden op situaties op de weg.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v