Bergamotte werkt graag met contracten in Floriday

Bergamotte werkt graag met contracten in Floriday

Cor Kromhout is hoofd planteninkoper bij Bergamotte, de belangrijkste D2C (Direct to consumer) speler op het gebied van bloemen en planten in Frankrijk. Tijdens een rondleiding door het bedrijf vertelt Cor waarom contracten in Floriday zo goed voor hen werken.

Bergamotte staat in de sector ook wel bekend als Very Bloom. In 2021 is Bergamotte onderdeel geworden van de Bloom & Wild Group, waar ook Bloom & Wild en Bloomon een onderdeel van zijn. Het merk Bergamotte en de eigen manier van inkopen is behouden gebleven.

Langlopende lijnen met kwekers
Cor licht toe hoe zij met Floriday werken: “Wij werken volledig in de schermen van Floriday. Hierbij maken we voornamelijk gebruik van de functie ‘contracten’. In de contracten leggen we de langlopende lijnen vast die wij met kwekers hebben afgesproken.” Tussen de lopende banden, om de boeketten van Bergamotte, Bloom & Wild en Bloomon samen te stellen, is een gedeelte gereserveerd voor de voorraad planten van Bergamotte. Dat laat de efficiënte manier van bestellen zien. “Wij houden een kleine voorraad aan, maar zijn nooit uitverkocht. Voor iedere maand maken we een voorspelling. Hiermee verlengen wij continu de contracten die wij met kwekers hebben vastgelegd. Meestal stellen we een bandbreedte in van 20%. Zo hebben we een marge waarbinnen we kunnen bestellen. Iedere woensdagochtend plaatsen we de bestellingen, als afroeporders op deze contracten.

Flexibel bestellen en minder fouten
Cor vertelt dat Bergamotte voorheen niet inkocht op basis van contracten: “In FloraXchange werkten we met klantspecifiek aanbod. Dit aanbod was gebaseerd op regulier aanbod. Dat ging niet altijd even goed, want soms werd dit per ongeluk voor ons uitgezet, waardoor we er niet meer op konden bestellen. In Floriday zijn we met contracten gaan werken. Dit was in FloraXchange nog niet mogelijk.”

Benieuwd welke voordelen deze werkwijze in Floriday niet alleen Bergamotte, maar óók de kwekers waar zij mee samenwerken, oplevert? Lees het volledige interview op de website van Floriday.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v