Alle Normpack trays in depots RFG voortaan zwart

Alle Normpack trays in depots RFG voortaan zwart

De fustdepots van Royal FloraHolland in Aalsmeer en Naaldwijk schakelen over naar uitgifte van volledig zwarte plantentrays. De Normpack 300- en 400- plantentrayserie zijn al standaard uitgevoerd in zwart. Nu gaat ook de 200-serie over, zo laat de veiling weten.

Op dit moment heeft de Normpack-200 serie nog twee kleuren: bordeauxrood aan de bovenkant en zwart aan de onderkant. De markt heeft minder behoefte aan deze kleurstelling en daarom gaat dit veranderen. De twee kleuren worden vervangen door één en de Normpack 200-serie is voortaan ook standaard helemaal zwart.

Oude voorraad eerst opmaken
"Voordat we overschakelen met de 200-serie naar zwart maken we uiteraard eerst de bestaande bordeauxrood voorraad in onze fustdepots op. De hoogte van deze voorraad kan per fustcode verschillen en de overgang vindt daardoor stapsgewijs plaats. We verwachten, dat de meeste codes in het voorjaar overgeschakeld zijn."

De kleur zwart van de trays in de depots van Royal FloraHolland gaat wat variabeler van kleurintensiteit zijn. "Wij gaan namelijk ook trays uitgeven, waar geen extra zwarte kleurstof aan is toegevoegd. De kleur is dan afhankelijk van het gebruikte gerecyclede materiaal in de tray en daarmee variabeler. Het beperken van het aantal kleuren en toevoegingen draagt bij aan ons streven naar duurzamere verpakkingen."

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v