Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen verlengd

Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen verlengd

De brancheregeling Afvalbeheerbijdrage voor verpakkingen van bloemen en planten is verlengd tot en met 2025. De regeling houdt onder andere rekening met het hoge exportpercentage in de sierteeltsector en zorgt daarmee voor een forse vereenvoudiging van de uitvoering van de Afvalbeheerbijdrage in de sierteelt. De regeling beperkt de administratieve lasten, maar zorgt wel voor een reële bijdrage aan het Afvalfonds. De regeling is in goede samenwerking tussen Royal FloraHolland en de VGB met het Afvalfonds Verpakkingen tot stand gekomen. De huidige regeling werkt naar tevredenheid van alle partijen en is daarom vrijwel ongewijzigd met twee jaar verlengd.

Nederlandse bedrijven betalen via het Afvalfonds Verpakkingen een afvalbeheerbijdrage voor de verpakkingen die zij op de Nederlandse markt brengen. De regeling voor bloemen en planten houdt onder andere rekening met het hoge exportpercentage door het toepassen van een kortingspercentage door de eerste schakel (kweker of importeur) van 80%. Hierdoor is de uitvoering sterk vereenvoudigd ten opzichte van de algemene regeling van het Afvalfonds Verpakkingen. Daarnaast gelden automatisch de lagere bedrijfsverpakkerstarieven voor de deelnemende bedrijven.

Deelname is eigen verantwoordelijkheid
De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de aangifte blijft ongewijzigd en ligt bij de individuele kweker of importeur. Sierteeltbedrijven hebben voordeel bij de regeling als zij meer dan 50.000 kg verpakkingen per jaar toevoegen en/of importeren op de Nederlandse markt. Wij adviseren deze bedrijven daarom zich aan te melden voor deze regeling bij het Afvalfonds Verpakkingen.

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v