Aalsmeer-Oost: optimaal ingericht, snelle levering

Aalsmeer-Oost: optimaal ingericht, snelle levering

Op een zichtlocatie aan de N201 ligt het ontwikkelgebied Aalsmeer-Oost, nabij de entree van Royal FloraHolland Aalsmeer. Op deze locatie biedt Royal FloraHolland sierteeltondernemers de kans om verder te groeien. Via de nieuwe productstraat is hier een goede verbinding met Aalsmeer-Centrum, wat een efficiënte aan- en afvoer van bloemen, planten en logistieke middelen mogelijk maakt. Een Ongestoorde Logistieke Verbinding (OLV) zorgt voor een snelle verbinding richting A4, A9 en Schiphol. Royal FloraHolland licht de plannen kort toe.

Met het ontwerp van de inrichting van Aalsmeer-Oost verbetert Royal FloraHolland samen met de overheden de logistiek, infrastructuur en de afleversnelheid vanaf de locatie. "Voor een goede ontsluiting van het ontwikkelgebied Oost werken we in 2023-2024 aan een nieuwe OLV in- en uitgang en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer."

Nieuwe OLV-ingang vanaf de N201
"We realiseren een nieuwe ingang vanaf de N201 voor personenauto's en vrachtwagens. Deze ingang sluiten we aan op de rotonde bij FloriWorld. De werkzaamheden voor deze nieuwe ingang zijn op 3 april gestart. Met de oplevering in het eerste kwartaal van 2024 ontlasten we de bestaande in- en -uitgang aan de Legmeerdijk."

Nieuwe OLV-uitgang over het karrenterrein Noord
Hiermee rijd je direct via de Middenweg naar de N201. De uitgang van de Ongestoorde Logistieke Verbinding wordt in twee fases gerealiseerd:

  • Eerste fase uitgang: Hornweg
    "De tunnel onder de Hornweg door is sinds december 2022 gereed. Daarnaast is de groeninrichting medio april 2023 aangeplant. Met de tunnelbak bij de Hornweg beperken we geluidsoverlast voor omwonenden. De efficiënte rijroute via de doorgang door het geluidsscherm en de tunnelbak is tussen 07.00 uur en 19.00 uur alleen open voor vrachtverkeer en bussen. Buiten deze tijden en in de weekenden sluiten we de doorgang. De tunnelbak ligt nabij ons 100.000 m2 grote karrenterrein."
     
  • Tweede fase uitgang: Middenweg
    "In het vierde kwartaal van 2022 zijn de werkzaamheden gestart voor de tweede fase van de OLV-uitgang bij de Middenweg. Aangekochte percelen zijn leeggemaakt om de Middenweg recht aan te leggen. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2023, waarmee we de totale OLV-uitgang openstellen voor vrachtverkeer en bussen."


Naar Royal FloraHolland met het openbaar vervoer
Ook aan een goede bereikbaarheid van de locatie met het openbaar vervoer is gedacht. "We hebben momenteel twee tijdelijke bushaltes nabij Floradôme. Langs de Legmeerdijk komen definitieve haltes. Voor een veilige looproute naar de verschillende terreinen van Royal FloraHolland komt er een loopbrug. Er is gekozen voor een duurzaam ontwerp. Zodra de bushaltes er zijn medio 2024, vervallen de twee tijdelijke bushaltes bij Floradôme."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v