Welke fustprijzen wijzigen?

Welke fustprijzen wijzigen?

De prijzen van de massief- en golfkartonnen verpakkingen blijven per 2 januari a.s. ongewijzigd. Royal FloraHolland verlaagt de Normpack 200-serie met 1 eurocent en verandert de huurprijs van diverse meermalige verpakkingen. "Daarnaast introduceren we op verzoek van onze klanten een aantal nieuwe fustcodes voor kartonnen plantendozen", aldus de veiling.

Normpack 200-serie 1 eurocent verlaagd
"In onze fustloodsen maken we voor de 200-serie de overstap van bordeauxrood naar de zwarte uitvoering. De zwarte uitvoering is iets goedkoper. Hierdoor kunnen we de uitgifte- en verrekenprijs aanvoer van de Normpack 200-trays verlagen met € 0,01. De komende maanden maken we eerst de oude voorraden op en de overgang vindt dus geleidelijk plaats. De 300- en 400-serie zijn al standaard in zwart uitgevoerd en daardoor wijzigt deze prijs niet."

Huurverhoging bloemenfust
"We verhogen het huurtarief van diverse meermalige bloemenfusten. Dit gaat onder andere om diverse meermalige bloemenemmers en -dozen, inclusief de bijbehorende subturncodes."

Huurverlaging meermalige plantentrays
"Voor 2023 maken we het gebruik van de rode en grijze meermalige plantentrays voor aanvoerders nog aantrekkelijker door een wijziging in de tarievenstructuur. Per saldo betalen aanvoerders voor het gebruik van de rode en grijze plantentrays 1 eurocent minder. Hiermee stimuleren wij het gebruik van meermalige plantentrays, wat aansluit bij onze duurzaamheidsambities. Klik hier voor meer achtergrond van deze huuraanpassing."

Nieuwe fustcodes voor diverse eenmalige plantendozen
"Op verzoek van en in overleg met aanvoerders en kopers introduceren wij per 2 januari 2023 vier nieuwe fustcodes voor de verrekening van diverse eenmalig plantendozen. Hiermee faciliteren wij het gebruik van kartonnen verpakkingen als alternatief voor eenmalige plastic trays en stimuleren wij duurzaam verpakken."

Alle wijzigingen vind je hier

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v