Verrassende top 3

Verrassende top 3

Er is wereldwijd gestemd. De online stemmen en die van bezoekers aan de Dutch Lily Days laten weten welke leliesoorten op dit moment de meeste potentie hebben. Dit heeft geleid tot een moderne top 3 en mooie update van de Lily League top 50. Op nummer 1 staat de dubbelbloemige Diantha.

Zeker tijdens de Dutch Lily Days, maar ook op andere momenten is de lelie een veelbesproken bloem. Het concreet maken van de populairste lelies wereldwijd gebeurt aan de hand van een neutrale stemming. Via de Lily League geven stemmers aan welke leliesoorten hun favoriet zijn. Onings Holland Flowerbulbs vergaart dagelijks marktinformatie over de lelie en is initiatiefnemer van de Lily League. De toename van het aandeel van dubbelbloemige lelies in de top 50 valt op.

Vernieuwde en moderne top 3
De nummer 1 van de Lily League dit jaar is de dubbelbloemige Oriental ‘Diantha’. Dat er veel interesse is voor de dubbelbloemige lelies was al langer duidelijk. Met het groeiende assortiment wordt zichtbaar welke rassen goed genoeg zijn voor de toekomst. De introductie van dubbele LA- en OT-hybriden is een ontwikkeling in dubbelbloemige lelies. Hybride soorten onderscheiden zich van de traditionele lelies vanwege hun grotere bloemen, breder kleurpalet en groeikracht. De opkomst van meer dubbelbloemige OT’s aankomen is zeer interessant. Het ras Blizzard is zelfs doorgedrongen tot de top 3 van de Lily Leauge. Vooralsnog blijven enkelbloemige lelies de boventoon voeren. Gevestigde namen, zoals Siberia, Sorbonne en Conca d’Or, zien we weer terug in de lijst. De nummer 2 van de Lily League is Touchstone. Deze rode OT-hybride heeft de compactheid en knoprijkheid die we van een Oriental gewend zijn. Het beste van beide werelden.

Dutch Lily Days als ijkpunt
Tijdens de Dutch Lily Days staat de lelie in de spotlight en komt het internationale lelievak bij elkaar om over deze prachtige bloem te praten. Via Lily League® kan men na hun bezoek aan de leliedagen op hun (nieuwe) favoriete rassen stemmen. Dat maakt de Dutch Lily Days een belangrijk ijkpunt. Van de 50 soorten die de meeste stemmen hebben gekregen is wederom een mooie poster gedrukt. De posters worden verspreid onder kwekers en bloemenmarkten over de hele wereld. Zo is voor iedereen duidelijk in welke richting de leliemarkt beweegt.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v