Tulpenkeuring: geen ruimte voor verbetering

Tulpenkeuring: geen ruimte voor verbetering

Waar tijdens eerdere keuringen de mindere potten tegenover de hoge kwaliteit de moeilijkheidsgraad omhoog gooiden was dat deze week niet het geval. Er werd zelfs bijzonder goed gekeurd. Deze week waren de potten stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Met nog twee keuringen en de soortenkennis te gaan begint de eindstand steeds meer vorm te krijgen.

De kwaliteit was tip top tijdens de vierde keuring. De jury beoordeelde de potten tussen een 5 en 9,5. Enkel het blad van Strong Power kreeg deze 5, de andere 39 onderdelen waren allemaal voldoende. De 9,5 ging naar de poot van San Martin, die volgens Karel Kesteloo wel een 11 verdiende.

In de Van Lierop Adviesgroep ereklasse scoort Saskia Klaver weer het beste! (9,5 strafpunten). Piet Duineveld wint taart (10,5). William Pijnacker en Cor de Waard zijn samen derde geëindigd met 11 strafpunten. Na loting kreeg William Pijnacker de waardebon van slagerij Kramer. Hans Ruyter heeft ook zijn dik verdiende taart van vorige week ontvangen. Bas van der Wereld is voor de tweede week op rij het beste in de Agratechniek senioren (10). Harm Peter Duineveld doet sinds een paar jaar weer mee en wint meteen taart! (13). Jan Vriend is voor de vierde week op rij ook weer op het podium te vinden (13,5). Kyle Rooyakkers wint de waardebon op de vierde plek (14). Bij de Van Dooren Transport junioren eindigden Riff Berbee en Suus van Lierop gelijk (15) achter Eva Klaver (13). Suus is uit de loting aangewezen als winnaar van de taart! Riff wint, ook heel knap, Kramers’ waardebon. Mylan Baartman is verrast met de pot van de week Tom Pouce.

Daarnaast zal de soortenkennis als ‘zevende keuring’ gehouden worden in het museum op vrijdag 1 maart (17:00-20:00) en zaterdag 2 maart (10:00-15:00). 100 Tulpen zullen neergezet worden waarbij de deelnemers de soortnamen en groepen moeten invullen aan de hand van een soortenlijst, kennis en fotografisch geheugen. Foto’s van de tulpen en bijbehorende groep zijn te vinden op de sociale media van Tulpenkeuren Breezand.

Met nog twee keuringen en de soortenkennis op het programma zijn er nog drie kansen om de taart te winnen. De eerst volgende kans is vrijdag 16 en zaterdag 17 februari. Meer informatie is te vinden op de site Tulpenkeuring.nl.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v