Strengere controles op gebruik logistieke middelen

Strengere controles op gebruik logistieke middelen

Met de logistieke middelen van Royal FloraHolland kan de gehele sierteeltketen op een efficiënte, duurzame en goedkope wijze sierteeltproducten verhandelen en transporteren. "Je kunt de logistieke middelen van Royal FloraHolland gebruiken voor alle commerciële transacties, die via de coöperatie worden verrekend. De afgelopen jaren zien we helaas steeds vaker, dat logistieke middelen worden gebruikt voor veel andere, ongewenste, doeleinden", zo laat de veiling weten.

Dit oneigenlijk gebruik is niet alleen ongewenst, maar ook niet toegestaan volgens het veilingreglement, aldus Royal FloraHolland. "We willen extra kosten voor aanschaf van logistieke middelen voorkomen. Vanaf 2 januari 2023 gaan we daarom actief controleren op oneigenlijk gebruik van onze logistieke middelen. We willen er voor zorgen, dat het gebruik van logistieke middelen voor onze leden makkelijk én tegen een marktconform tarief kan blijven bestaan."

In de praktijk komt de veiling regelmatig logistieke middelen tegen, die bijvoorbeeld gebruikt worden voor interne bedrijfsprocessen, teeltdoeleinden of bij transacties die kwekers of kopers niet verrekenen via het Royal FloraHolland-platform. Dit is ongewenst gebruik en niet toegestaan. "Vanaf 2 januari 2023 gaan we actiever controleren op correct gebruik van onze logistieke middelen (o.a. stapelwagens, plantentrays en bloemenemmers). Deze controles bestaan uit zowel data-onderzoek en fysieke controles op veilinglocaties als ook bij handels- en teeltbedrijven in de sector."

Lees hier meer over het ongewenst gebruik van logistieke middelen voorkomen.

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v