Roobos Bloemenexport start Circulaire Pilot

Roobos Bloemenexport start Circulaire Pilot

Roobos Bloemenexport, een vooruitstrevende speler in de bloemengroothandel, kondigt met trots de start aan van een innovatieve circulaire pilot. Deze pilot, ontwikkeld in samenwerking met Groot Packaging en de duurzame kwekerij LS Santini, heeft als doel de ecologische voetafdruk van de bloemenindustrie te verminderen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Gedurende de maand april zullen geselecteerde Belgische klanten van Roobos deelnemen aan een uniek programma waarbij bloemenresten, zoals afgeknipte stelen en beschadigde bloemen, worden ingezameld door Roobos Bloemenexport. Deze resten worden door Groot Packaging geupcycled tot BloemenPapier. Dit innovatieve en circulaire product, dat zowel stevig als waterbestendig is, biedt een premium, natuurlijke uitstraling met zichtbare bloemenresten, ideaal voor het verpakken van bloemen.

Duurzame Schoonheid van LS Santini
Tijdens deze pilotperiode zal LS Santini exclusief aan de klanten van Roobos een uniek en duurzaam Santini boeket aanbieden. LS Santini staat al meer dan 30 jaar bekend om het telen van Santini's van de hoogste kwaliteit, maar wat hun echt bijzonder maakt is hun toewijding aan duurzaamheid. LS Santini heeft een revolutionaire teeltmethode ontwikkeld waarbij het bodemleven centraal staat. Deze nieuwe methode bevordert een gezonde bodemstructuur en draagt bij aan prachtige bloemen met een minimale impact op het milieu. Het duurzame boeket van LS Santini zal worden verpakt in een hoes van BloemenPapier, wat de duurzaamheid van het product verder onderstreept.

Van Producent naar Consument en Terug
Deze pilot is niet alleen een stap richting een afvalvrije bloemenindustrie, maar dient ook als een model voor circulaire economie binnen de sector. Door de volledige cyclus van productie, consumptie en recycling te omarmen, toont Roobos Bloemenexport aan dat duurzame praktijken en zakelijk succes hand in hand kunnen gaan. De circulaire actie benadrukt het belang van samenwerking om een duurzamere toekomst te creëren.

Deze innovatieve samenwerking onderstreept de gedeelde toewijding van Groot Packaging, LS Santini en hun klanten aan duurzaamheid en circulaire economie. Roobos Bloemenexport start deze pilot met een groep vooraanstaande klanten in België die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Feedback en ervaringen van deelnemende klanten zullen cruciaal zijn om de pilot te evalueren en te bepalen hoe deze in de toekomst kan worden voortgezet en uitgebreid.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen