Rijnsburg gaat dagelijks veilen op zes klokken

Rijnsburg gaat dagelijks veilen op zes klokken

Royal FloraHolland start in Rijnsburg per 4 november 2022 met het veilen op zes klokken en dat op alle dagen van de week. Het aanbod van klok 1 en 2 wordt samengevoegd op klok 2, aldus de veiling.

"De veiltijden op de Rijnsburgse klokken namen, mede als gevolg van technische ontwikkelingen (denk bijvoorbeeld aan 100% KOA, KVV en aantallen drukken), het afgelopen jaar verder af. Hierdoor zijn klokken soms al binnen een uur klaar en missen inkopers klokaanbod, wat de koopkracht niet ten goede komt. Daarom veilde Royal FloraHolland afgelopen jaar op donderdag (en ook een tijdje op woensdagen) al op zes klokken."

Positief
Inkopers en de Locatiecommissie Rijnsburg zijn positief over het voorstel, geeft Royal FloraHolland aan. "Ze geven aan zo meer tijd en overzicht te hebben om het aantal veilgroepen te volgen. Hierdoor krijgen de betreffende veilgroepen meer aandacht van inkopers. Het is aangetoond dat dit de koopkracht positief beïnvloedt."

Vanaf vrijdag 4 november neemt Royal FloraHolland de volgende stap en wordt alle dagen op zes klokken geveild. Het aanbod van klok 1 en 2 wordt nagenoeg samengevoegd, de exacte invulling van het nieuwe veilschema vind je hier. "Kopers informeren we met een powerpoint via Clocknews en op de beamer in de afmijnzaal in Rijnsburg."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v