'Prijzen op veiling lopen weer op richting Valentijn'

'Prijzen op veiling lopen weer op richting Valentijn'

Voor veilingmeesters is het in januari hard werken om alles voor redelijke prijzen de deur uit te krijgen, zegt veilingmeester bloemen Luus Hooyman in een column op de website van Royal FloraHolland. Het komt dan echt aan op expertise, en dat maakt het vak interessant. Gelukkig trekken de prijzen in aanloop naar Valentijn weer aan.

"En dan is het jaar 2024 van start gegaan. Kamerplanten scoren onder het mom van ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’, maar het koude weer in Europa zet de handel op pauze voor de overige planten, en ook voor bloemen is dit een lastige maand. Als veilingmeester is het ‘hard werken’ om toch nog alles voor redelijke prijzen de deur uit te krijgen. Dan komt het toch op jouw expertise aan en dat maakt het vak veilingmeester interessant en leuk. Het is niet met welke intelligentie dan ook te vervangen.

Realiseer je ook dat er geen ander systeem zo eenvoudig werkt: we starten met ruim 8000 karren en na 6 uur zijn deze karren allemaal op pad naar de eindbestemming. En ook niet onbelangrijk: aan het einde van de week heeft iedere aanvoerder zijn geld op de bank. De coöperatie heeft zich hierin al ruim 100 jaar bewezen."

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v