Prijsuitreiking 'Narcis' en 'Bijzondere Bolgewassen'

Prijsuitreiking 'Narcis' en 'Bijzondere Bolgewassen'

Vorige week heeft de vakjury zich gebogen over het aanbod van narcissen en bijzondere bolgewassen dat is tentoongesteld in Keukenhof. Er zijn bijna 200 vazen met verschillende soorten narcissen aangeleverd door negen deelnemers. De bijdrage van 60 vazen bijzondere bolgewassen is geleverd door vier deelnemers. De jury heeft vooral gelet op variaties en kleurstellingen.

De eerste prijs Narcis is uitgereikt aan J. Kuiper & Flying Colours Daffodils voor hun narcissus ‘Lowena’. De jury is onder de indruk van het contrast tussen de diepe citroengele kleur en de koraalroze blaadjes die de trompet lijken te vervangen.  .
 
Fa. H. Wijnhout en Zn. uit Hillegom wint de tweede prijs met narcissus ‘By George’. Deze pastelkleurige narcis valt op door de gelijkmatig gefranjerde trompet.
 
De moderne, strakke kleur van de narcissus ‘Peaching Dream’ bezorgt de Gebr. Hulsebosch uit Schagerbrug de derde prijs.
 
De vakprijs Narcis 2024 is uitgereikt aan Fa. M.H. van der Zon & Zn. uit Lisse. Dit bedrijf biedt een breed scala aan narcissen en is vernieuwend met een zeer gevarieerd assortiment. Hiermee levert Fa. M.H. van de Zon & Zon. een significante bijdrage aan de sector.

Naast de prijzen voor de 'Narcis' zijn twee prijzen uitgereikt in de categorie ‘Bijzondere Bolgewassen’. De Standprijs Bijzondere Bolgewassen is gegaan naar C.S. Weijers & Zonen B.V. uit Hillegom. De jury is onder de indruk van de enorme verscheidenheid aan voorjaarsbloeiers die zijn tentoongesteld. Doordat het assortiment varieert in bloeiperiode is de planning om dit voor elkaar te krijgen, essentieel. Een geweldige prestatie van C.S. Weijers & Zonen B.V.
 
De Noviteitenprijs Bijzondere Bolgewassen is uitgereikt aan René Zijerveld. Er is een prachtig assortiment bijgoed aangeleverd dat in een creatieve manier is tentoongesteld.
 
De Narcissen en Bijzondere Bolgewassenshow is in het Oranje Nassau paviljoen in Keukenhof te zien t/m 16 april.

Bron:

Deel artikel