Positief besluit Ledenraad over ledenpakketten RFH

Positief besluit Ledenraad over ledenpakketten RFH

Tijdens de formele ledenraadsvergadering op 21 september 2023 heeft de Ledenraad positief besloten over de invoering van vier ledenpakketten per 1 januari 2024. Hiermee is een grote stap gezet in het concretiseren van de nieuwe coöperatieve strategie zoals in 2022 door de Ledenraad ontwikkeld. Met de introductie van de ledenpakketten geven de Ledenraad en Royal FloraHolland in lidmaatschap ruimte aan de verschillen tussen leden.

"Digitalisering en internationalisering hebben de manier van zakendoen in sierteelt radicaal veranderd. Onze leden hebben meer dan ooit verschillende bedrijfsvoeringen, wensen en behoeften. Ieder lid is uniek en kijkt anders naar lidmaatschap en de dienstverlening van Royal FloraHolland. De kracht van samenwerking tussen onze leden, het bedrijf en onze coöperatie maakt echter dat we al ruim 100 jaar succesvol zijn in sierteelt. Dat willen we blijven."

Vier uitgangspunten vormen daarom de basis van de nieuwe coöperatieve strategie:

1. We versterken het netwerkeffect
2. We introduceren ledenpakketten
3. We maken het lidmaatschap heel aantrekkelijk
4. We stimuleren het bedrijf om waarde te creëren voor leden

"Met de introductie van ledenpakketten verhogen we de aantrekkelijkheid van lidmaatschap en maken we meer maatwerk mogelijk. Elk lid kan nu kiezen voor een pakket dat aansluit bij zijn of haar bedrijfsvoering. De inhoud en opzet van de pakketten is uitvoerig getoetst bij de leden in verschillende ledensessies. Met het programma ‘Samen in Onze Coöperatie’ nam de Ledenraad het initiatief voor een nieuwe coöperatieve strategie. De ledenpakketten zijn nu de eerste grote stap voorwaarts en een mooi resultaat. Met elkaar hebben Ledenraad en bedrijf in nauwe samenwerking en in afstemming met leden meer maatwerk in lidmaatschap mogelijk gemaakt. Daar mogen we als coöperatie allemaal trots op zijn", aldus CEO Steven van Schilfgaarde

Wat is een ledenpakket?
Als lid heb je per 1 januari 2024 een ledenpakket nodig om te handelen op het platform van Royal FloraHolland. Een ledenpakket is een overeenkomst tussen een lid en Royal FloraHolland, waarin de toegang tot handelskanalen, de daarvoor geldende tarieven en bijbehorende rechten en plichten zijn vastgelegd. In elk pakket geldt een ander tarief voor gebruik van de handelsmethoden klok, Klokvoorverkoop en directe verkoop. Er geldt per pakket ook een andere afspraak over mogelijk volumevoordeel samenhangend met de hoogte van de jaarlijkse omzet van een lid.

Lees hier meer

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v