Piek april in cijfers

Piek april in cijfers

De drukte in april liet even op zich wachten, zowel op de klok als in de directe stromen. "Op de klok hadden we per werkdag gemiddeld zo’n 1.000 karren en 5.000 transacties minder dan verwacht. Dit werd onder andere veroorzaakt door de slechtere weersomstandigheden dit voorjaar", aldus Royal FloraHolland.

De eindtijden werden goed gehaald in april, zo laat de veiling weten. "Versneld starten bij bloemen en eindsprint bij planten was lang niet altijd nodig en ook grover veilen hebben we beperkt ingezet . De veilingmeesters hebben een daling van het aantal transacties per aangevoerde kar op de klok gerealiseerd, maar dit grover veilen werd deels weer vereffend doordat er meer transacties via KVV gerealiseerd zijn. Het aandeel KVV-transacties daalde iets in eerste 2 weken van april, maar steeg weer in de 3e en 4e week van april."

Klok: aanvoer en prijsvorming
"Op de klok zagen we in april 7,8 procent minder aanvoer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De overall middenprijs lag op 0,347 euro, wat 3,5 procent lager was dan vorig jaar. De planten daarentegen laten met een middenprijs van 1,247 euro een stijging zien van 13,2 procent. Daarnaast begon de Moederdag drukte vorig jaar een week eerder. Bij de bloemen gaat de prijsvorming niet slecht, maar het kan zeker beter. De planten doen het op de klok beter qua prijsvorming dan de bloemen, terwijl we met minder beschikbare bloemen toch een groter positief effect op de prijsvorming hadden verwacht."

Lees hier meer over de piekperiode

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v