FloraHolland zet niet- en vroeg-veildagen op een rij

FloraHolland zet niet- en vroeg-veildagen op een rij

Royal FloraHolland hanteert rond de feestdagen zoals Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren aangepaste aanvoertijden op de locaties. Daarnaast wordt in deze periode op diverse dagen niet of één uur eerder geveild. De verschillende data en tijden zijn nu op een rij gezet.

Niet-veildagen
Voor 2023 zijn de volgende zes niet-veildagen benoemd:

  • Tweede Paasdag valt op maandag 10 april, na Engelse Moederdag (19 maart). Dinsdag 11 april is benoemd als vroeg veildag.
  • Koningsdag valt op donderdag 27 april. Er is besloten is om Koningsdag niet te veilen. Uit diverse klantgesprekken blijkt dat hier wel verdeeldheid over is. Uiteindelijk is het voor de sector (kopers en Royal FloraHolland) een te grote kostenstijging en daarom veilen we die dag niet.
  • Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) valt na de Nederlandse Moederdag (zondag 14 mei) en is twee weken voor Franse Moederdag (zondag 4 juni) waardoor er geen noodzaak is om op deze dag te veilen.
  • Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) valt dit jaar vlak voor Franse Moederdag (4 juni). Er is besloten om tweede Pinksterdag niet te veilen en dinsdag 30 mei juni als vroeg veildag te benoemen.
  • Eerste en tweede Kerstdag. Kerst valt in 2023 op maandag 25 december en dinsdag 26 december, beide dagen zijn niet veildagen. Gezien de verwachte volume is er geen aanleiding om op woensdag 27 december vroeg te veilen.
  • Nieuwjaarsdag 1 januari 2024 valt op maandag en dan zal er niet geveild worden.

"Net als in voorgaande jaren gaan we voor een goede logistieke dienstverlening (met name afhandelen directe handel en logistieke middelen) voor aanvoerders en klanten op de dagen dat er niet geveild wordt. Wij horen graag wat de aanvullende wensen zijn van kwekers en klanten en vervoerders op deze dagen, zodat wij hier goed op kunnen inspelen", aldus Royal FloraHolland.

Vroeg-veildagen
Voor 2023 zijn zes vroeg-veildagen benoemd (bloemen en planten). Dit betekent dat de vroeg-veildagen op de exportlocaties een uur eerder starten met veilen van bloemen en planten. Het betreft de volgende dagen in 2023:

  • Dinsdag 11 april (dinsdag na Pasen)
  • Maandag 24 april (drukke maandag in de week van Koningsdag (niet-veildag))
  • Maandag 8 mei (drukke maandag voor de Nederlandse Moederdag)
  • Maandag 15 mei (drukke maandag, in de week van Hemelvaartsdag (niet-veildag))
  • Maandag 22 mei (drukke maandag)
  • Dinsdag 30 mei (dinsdag na Pinksteren)

"De verwachting is dat de arbeidsmarktkrapte aanhoudt en de periode rondom de feestdagen traditioneel nog steeds piekt in werkaanbod. Als blijkt dat een vroeg-veildag toch niet nodig is, communiceren we dit uiterlijk twee weken van te voren. Er is voor logistiek een extra mogelijkheid om meerdere aanvullende vroeg veildagen te kunnen afkondigen. Dit geeft flexibiliteit om op te schalen indien dienstverlening onder druk komt te staan. Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt, communiceren wij dit uiterlijk vier weken van te voren."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v