Ledenraad RFH stemt in met hogere tarieven 2023

Ledenraad RFH stemt in met hogere tarieven 2023

De sierteeltsector heeft te maken met uitzonderlijk marktomstandigheden. De moeilijke economische omstandigheden gecombineerd met de energiecrisis hebben grote impact op iedereen in de sierteelt en ook op Royal FloraHolland. De financiële resultaten van veel kwekers staan enorm onder druk en tal van kwekers doen noodgedwongen een beroep op hun reserves.

Door sterk toegenomen kosten van onder meer energie en minder inkomsten door lagere aanvoervolumes, zal ook Royal FloraHolland in 2022, en zeker ook in 2023, verlies leiden. Dit ondanks forse kostenbesparingen dit jaar en de afgelopen jaren. Royal FloraHolland blijft in volle overtuiging investeren in onder meer Floriday, nieuwe logistiek en landelijk veilen.

Tegen die achtergrond is door de directie een voorstel voor de tarieven voor 2023 opgesteld dat door de Ledenraad is geaccordeerd. Hierin is de input en feedback vanuit gesprekken met de Ledenraad en de Financiële Commissie van de Ledenraad verwerkt. Ook zijn nog de reacties vanuit sessies met leden meegewogen. De directie heeft gezocht naar een balans tussen het effect van de verhoging van tarieven op de bedrijfsvoering van kwekers en de beperking van het verlies van Royal FloraHolland. "Een moeilijke puzzel, waarbij diverse alternatieven voor deze tariefsaanpassing zijn overwogen en besproken, alle met voors en tegens, met verschillen tussen leden en niet-leden. Hierdoor stijgen de tarieven van Royal FloraHolland voor kwekers en ook kopers in 2023 helaas meer dan in voorgaande jaren. Iets wat onontkoombaar is."

Bekijk hier de belangrijkste wijzigingen

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v