Kwekers bloeiende planten bundelen krachten

Kwekers bloeiende planten bundelen krachten

Vanaf 1 januari 2025 bundelen De Bromelia Specialist, Karma Plants, Van der Voort Potplanten, Concorde Plants en The Orchid Growers (Ter Laak Orchids en Orchios) hun aanbod richting de markt. Op 17 mei jl. tekenden de partijen daartoe de samenwerkingsovereenkomst. De kwekers starten dan een nieuwe organisatie die zich richt op de verkoop en marketing van (bloeiende) kamerplanten.

Henk de Jong van The Orchid Growers: “Consolidatie bij exporteurs vraagt om professionele gesprekspartners. Waar het voorheen vooral over prijs en aanbod ging is er nu ook behoefte aan productinformatie, assortimentadvies, duurzaamheidscontent, digitalisering en dataverwerving en -vertaling. Input om samen met exporteurs bloemisten, tuincentra en retailketens te ontzorgen. De hedendaagse uitdagingen in de keten worden te complex om als individueel productiebedrijf beet te pakken. Samen kunnen we veel meer en kunnen we het professioneler doen dan alleen.”

De komende maanden richten de partijen de nieuwe organisatie verder in en worden naam en huisstijl ontwikkeld. Vanaf 1 januari a.s. start het nieuwe bedrijf waarin sales- en marketingmedewerkers van de productiebedrijven vanuit één locatie gaan werken. De productiebedrijven krijgen hierdoor nog meer focus op teelt en productie. Ook op dat gebied willen de kwekers elkaar versterken. Bjorn Bunnik van Bromelia Specialist: “Juist ook op het vlak van teelt en verduurzaming kunnen we gezamenlijk uitdagingen beetpakken, kennis delen en samen investeren in ontwikkeling.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v