'Juiste én volledige aanvoerinformatie door nieuw beleid'

'Juiste én volledige aanvoerinformatie door nieuw beleid'

Betrouwbare productinformatie en -foto’s zijn van cruciaal belang voor het goed functioneren van de digitale marktplaats en het bevorderen de optimale inkoopbeleving van kopers bij het veilen, geeft Royal FloraHolland aan. "Dit is belangrijk in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Om dit verder te stimuleren, scherpen we ons huidige beleid aan."

In de loop van 2023, naar verwachting 1 april, wordt de aanvoerinformatie die niet helemaal correct of volledig is, belast. "Aanvoerders met een A-status in de Quality Index (QI) ontvangen dan een aanzienlijk lagere heffing dan nu. Aanvoerders met een B-status blijven een vergelijkbare heffing ontvangen. Aanvoerders met een C-status ontvangen een flink hogere heffing als er vóór of na het veilen een afwijking wordt geconstateerd op de aangevoerde klokpartij. Hiermee willen we het aanvoeren met juiste en volledige aanvoerinformatie verder stimuleren en groeien we in betrouwbaarheid van de informatie op de digitale marktplaats."

Foutje maken kan gebeuren
De afdeling Kwaliteit geeft geen feitelijk oordeel over de intrinsieke kwaliteit van het product. Wel wordt er gecontroleerd en gehandhaafd op de betrouwbaarheid van de opgegeven aanvoerinformatie. "Elke aanvoerder zit er wel eens een keer naast. Of er zijn situaties denkbaar dat in het proces een afwijking kan ontstaan. In de QI hebben we een foutmarge van 1,5% opgenomen. Dit betekent dat de fouten binnen deze marge niet van invloed zijn op de individuele score. Een foutje maken kan en mag dus. Wanneer het aantal fouten meer dan 1,5% is, dan is dit terug te zien in een lagere score. De reden van deze wijziging is dat wij de kopers een optimale inkoopbeleving willen geven. Zij vertrouwen op dit moment niet volledig op de aanvoerinformatie en hebben Royal Flora Holland gevraagd om hieraan te werken. Daarnaast zijn er ook kwekers die weinig of geen fouten maken, die zich ergeren aan collega’s die onbetrouwbare of onvolledige aanvoerinformatie opgeven. Ook zij vragen Royal FloraHolland om die onjuiste en onvolledige aanvoerinformatie te onderscheppen in de controle."

Het onvolledig of niet juist aanleveren van de aanvoerinformatie heeft ook een nadelig effect voor deze kwekers. Kopers zijn minder geneigd om een impulsaankoop te doen van kwekers met een C-status. Van een eerder overwogen optie om de producten van kwekers met een C-status later te veilen, wordt voorlopig afgezien. "Royal FloraHolland stimuleert het aanvoeren van juiste aanvoerinformatie, zodat we als platform kunnen groeien in betrouwbaarheid op de digitale marktplaats. Dat is goed voor het gehele collectief!"

Lees hier meer informatie over het beleid

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen