Hydrangea Hi Tornado beste in buitentest

Hydrangea Hi Tornado beste in buitentest

Jaarlijks organiseert het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland een test waarin de houdbaarheid van diverse soorten Hydrangea wordt geëvalueerd. Dit jaar heeft er specifiek een buitentest plaatsgevonden voor de macrophylla variëteiten. Uit de groep van dit jaar heeft de Hi Tornado van Sjaak van Schie B.V. zich onderscheiden als de beste combinatie van sierwaarde en houdbaarheid. Deze plant gaf lengte en viel vooral op door de dieprode kleur.

Gedurende de testperiode van vijf weken heeft deze variëteit zijn robuustheid en aanpassingsvermogen bewezen onder uitdagende omstandigheden, variërend van hoge temperaturen met fel zonlicht tot storm Poly. In deze omstandigheden heeft de plant zijn sierwaarde weten te behouden en liet zelfs een positieve ontwikkeling zien in de kleur van de bloemen en het nieuwe blad.
 
De Benchmark
De test vond dit jaar weer plaats op de buitenlocatie van het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Na een transport- en winkelsimulatie werden de planten buiten getest in potten zoals bij de consument. Na afloop was er voor iedere deelnemer een rapport beschikbaar met de foto`s en resultaten zoals bladkwaliteit en het aantal goede en slechte schermen over de lopende testtijd. Het resultaat van deze test is een impressie over het product en hoe de kwaliteit zich verhoudt onder verschillende omstandigheden.

Visie van de kweker
Hi Tornado is een van de aanwinsten binnen de HI (Hydrangea innovation) breeding lijn van Sjaak van Schie B,V. Als veredelingsbedrijf richt HiBreeding (een samenwerking tussen The Mastergrowers en Sjaak van Schie B.V.) zich op het ontwikkelen van sterke producten in elk segment van de keten. Dit strekt zich uit van de kweker, die een product wenst te telen dat zich goed ontwikkelt en resistent is tegen ziekten, tot aan de consument, die zonder al te veel moeite langdurig plezier wil beleven aan zijn aankoop. De toekomstvisie van het bedrijf richt zich met name op het voortdurend verbeteren van stevigheid, bloeizekerheid en vooral houdbaarheid. Hi Tornado is een voorbeeld van een langer houdbare variëteit dankzij zijn geleidelijke kleurverandering over een uitgestrekte periode.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v