Floritec en Dataflor zoeken de samenwerking

Floritec en Dataflor zoeken de samenwerking

Floritec en Dataflor hebben een intentieverklaring tot samenwerking getekend. Deze samenwerking is gericht op de ontwikkeling, productie en verkoop van Belgische bolchrysanten.

Dataflor, gevestigd in Zonnebeke-Beselare, België, een familiebedrijf sinds drie generaties, kent een rijke geschiedenis in de teelt en veredeling van bolchrysanten. Met diverse eigen rassen en een stevige marktpositie in de regio rond Zonnebeke-Beselare, heeft Dataflor inmiddels internationaal bekendheid gekregen met onder meer levering in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië.

Floritec, onderdeel van het Japanse familiebedrijf Inochio Seikoen, richt zich wereldwijd op de veredeling van snij, pot en bol chrysanten, potcelosia’s en asters. Met een sterke aanwezigheid in zowel de productie van uitgangsmateriaal als een breed commercieel netwerk, ontwikkelt Floritec zich tot een toonaangevende speler in de markt.

De samenwerking zal de sterke punten van beide bedrijven benutten: Dataflor's expertise in veredeling en productontwikkeling van bolchrysant en Floritec's capaciteit in veredeling, productie en wereldwijde verkoop. De intentie is om de samenwerking voor het seizoen 2024/2025 effectief te maken.

De eerste activiteit voortkomend uit deze intentieverklaring is dat een selectie van de bol- en tuinchrysanten van Dataflor te zien zullen zijn tijdens de FlowerTrials van 11 t/m 14 juni op de veredelingslocatie van Floritec, Middelsbroekweg 84b in Honselersdijk.

"Deze samenwerking biedt een unieke kans om onze krachten te bundelen en de marktpositie van de Belgische bolchrysant wereldwijd te versterken," aldus Johan David, vertegenwoordiger van Dataflor. Jeroen Ravensbergen, algemeen direct van Floritec voegt toe: "Wij zien grote complementariteit in onze bedrijfsprofielen en zijn enthousiast over de mogelijkheden van deze samenwerking. De productvernieuwing van het segment leidt tot nieuwe toepassingen en is naast de bekende teelt van bolchrysant tot een belangrijke aanvulling in perkplanten.”

De intentieverklaring markeert de start van een gezamenlijk onderzoek en planvorming, met als doel een vruchtbare samenwerking te realiseren die de onafhankelijkheid en eigen karakter van beide bedrijven waarborgt.

Bron:

Deel artikel