Europa verwacht lage perenoogst

Europa verwacht lage perenoogst

Volgens de eerste schattingen die bekend zijn gemaakt op Interpera, het internationale perencongres in Lleida, zal de komende Europese perenoogst een van de kleinste van de afgelopen 10 jaar zijn, met een prognose van ongeveer 1.900.000 ton.

Op basis van de bloei en de vruchtzetting zal de productie in Spanje met 53% toenemen tot 190.600 ton peren, in Portugal met 7% tot 130.000 ton, in Frankrijk met 26% tot 109.000 ton en in België met 6% tot 366.000 ton, terwijl Nederland en Italië hun exacte oogstverwachtingen nog niet hebben berekend, maar wel neerwaartse voorspellingen doen.

De handelsramingen voor het komende seizoen zijn redelijk optimistisch, met één uitzondering: Italië. Ondanks een productiedaling als gevolg van de recente klimaatramp, kondigde de aanwezige Italiaanse vertegenwoordiger aan dat het land het maximale uit zijn uiteindelijke productie zal halen, wat die ook moge zijn.

Consumptie
Een gemeenschappelijke verklaring van het sprekerspanel was dat het essentieel is om de consumptie te verhogen, om aan consumenten duidelijk te maken dat fruit niet duur is. Europese huishoudens reageren positief in termen van consumptie en besteding wanneer ze een goed product voorgeschoteld krijgen.

Bron: AREFLH  (Assemblée des Régions Européennes Fruitières Légumières et Horticoles)

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v