Dania en Danique: nieuwe generatie Primula’s

Dania en Danique: nieuwe generatie Primula’s

De introductie van de nieuwe midden-vroege Danique-serie, vlak na de geïntroduceerde vroege Dania-serie, biedt een nieuwe standaard in deze Primula-segmenten, zo laat Schneider Youngplants weten.

Dania is een aantrekkelijke, uniforme serie met minder koude behoefte dan concurrerende series, waardoor deze ideaal is voor de vroege markt van november - februari. Natuurlijke compactheid betekent dat er minder ’remstoffen nodig zijn, een belangrijk duurzaam kenmerk in deze tijd. De superieure zaadkwaliteit geeft een uitstekende kiemkracht, resulterend in sterke, compacte planten met mooi gevormde bloemen in felle kleuren. Ideaal voor packs en 9-10,5 cm potten. De prachtige bloemen zijn echte blikvanger in de retail. De serie bestaat uit 8 kleuren en is ook verkrijgbaar als mix.

Danique heeft de uitstekende genetische kwaliteiten van de Danova-serie en legt de lat hoger naar een nieuwe kwaliteitsstandaard. De genetische compactheid en minder behoefte aan remstoffen zijn belangrijke kenmerken van deze serie, die ontwikkeld is voor bloei van december tot februari en daarom perfect afgestemd is op het midden-vroege segment. Danique is ontwikkeld om te voldoen aan alle toekomstige marktvereisten en heeft uitstekende eigenschappen in alle opzichten, waaronder zaadkwaliteit en kiemkracht.  De felgekleurde bloemen zijn prachtig gevormd, op een compacte en sterke plant. Ideaal voor packs en 9-10,5 cm potten. De serie bestaat uit 9 verschillende kleuren en is ook verkrijgbaar als mix.

Open Dag Primula 8 februari
Schneider Youngplants presenteert de nieuwe Sakata genetica Dania en Danique in een bloeiproef bij Greenhats Heimatliebe in Straelen, Duitsland. Schneider Youngplants organiseert deze open dag om het publiek de nieuwe uniforme en compacte Primula series te laten zien. Alle kwekers en retailers zijn welkom om de proef te bezoeken tijdens de open dag op 8 februari vanaf 9.00 tot 16.00 uur (registreren voor 5 februari via janneke@schneiderbv.nl). De open dag is tegelijk een uitstekende kans om te netwerken en voor het inwinnen van teeltadvies bij de leverancier.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v