Bloombux als bol of haag

Bloombux als bol of haag

De Bloombux is een look-a-like van de buxus maar dan mét bloemen. Bovendien hoef je met deze groenblijver niet te vrezen voor buxusmot of -schimmel. In 2023 is de ziekteresistente tuinplant verkrijgbaar in twee kleuren (licht- en donkerroze) en in twee vormen (bol en haagplant).

Bloombux is eigenlijk een bijzondere dwergrhododendron met smalle, frisgroene blaadjes. In mei en juni zit de plant vol met bloemen. Afhankelijk van de soort zijn die licht- of donkerroze. De bloemen zijn ongeveer 8 cm groot en zitten vol met nectar. Daardoor zijn ze extra aantrekkelijk voor vlinders en hommels. Doordat de dwergrhododendron compact groeit, kun je ‘m  in haast elk gewenste vorm snoeien. Bijvoorbeeld als ‘buxusbol’ of als strakke haag. Als je snoeit, doe je dat na de bloei (in juli). Omdat de plant een trage groeier is, blijft hij lang mooi in model. Een knipbeurt per jaar volstaat.

Verzorging
Je hebt geen groene vingers nodig voor de ijzersterke Bloombux. Je kunt ‘m op elk moment van het jaar in de tuin planten. De plant houdt van een plekje in de zon of halfschaduw maar stelt geen eisen aan de bodem. Of de grond nu kalkrijk, zanderig, klei- of veenachtig is... Bloombux vindt het allemaal prima! Geef direct na het aanplanten water en in elk voorjaar een beetje voeding. Doordat de plant bladhoudend en winterhard (tot -24 graden) is, geniet je ook tijdens de wintermaanden van de frisgroene uitstraling.

Bloombux is verkrijgbaar bij onder meer tuincentra en diverse webshops.


(Foto: Bloombux)

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v