Benchmark Cyclaam 2023

Benchmark Cyclaam 2023

In opdracht van de landelijke commissie Cyclaam van Glastuinbouw Nederland zijn de inschrijvingen voor de benchmark Cyclaam 2023 weer gestart. Samen met de veredelaars Morell, Syngenta en Schoneveld en Royal Flora Holland staat de benchmark ook dit jaar in het teken van de Garden Cyclaam.

Daarin worden diverse cultivars mini- en midi-cyclaam op de buitenlocatie van Royal FloraHolland Naaldwijk getest op kwaliteit en houdbaarheid.

Kwaliteit
Met de benchmark worden verschillende rassen van verschillende telers met elkaar vergeleken in bloeiprestatie en kwaliteit. Hoe meer er wordt getest, hoe meer data er wordt verzameld over de sterke en minder sterke rassen als Garden Cyclaam. Dit is voor zowel de teler als voor de handel belangrijke informatie bij het maken van een ras keuze.

Meedoen
Aanvoerders van Royal FloraHolland ontvangen de informatie ook via de veiling. Aanmelden kan via dit Aanmeldformulier van het Post-Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Aanmelden kan tot 13 september. De planten moeten op woensdag 20 september worden aangeleverd bij het Post-Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland op locatie Naaldwijk onder volgende voorwaarden:

  •     Aanvoerstadium: aantal bloemen zoals u normaal  aanlevert;
  •     Per inzending 6 planten insturen, vanaf potmaat 17 slechts 3 planten insturen;
  •     Samenstelling mix is vrij.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v