Addenda start seizoen met nieuwe en betere soorten

Addenda start seizoen met nieuwe en betere soorten

Hebe staat bekend als de groene tuinplant die tot ver in het najaar bloeit. De rijke Hebe collectie van Addenda is constant in ontwikkeling. Inmiddels telt de collectie maar liefst zes varianten. Deze zomer laat de telersvereniging haar klanten kennis maken met de verbeterde Hebe Petita serie en de nieuwe Hebe Petita Red en de Hebe Donna Alina.

Addenda-kweker en veredelaar Rudolf Hopmans: “Ik ben altijd op zoek naar verbetering binnen onze Hebe rassen. Voor een consument is dat niet direct te zien, maar ik kijk heel precies naar productontwikkeling, bijvoorbeeld dat de planten langer bloeien, mooier bloeien of langer houdbaar zijn. Ik vind het ook mooi om te zien dat de Hebes enorm in trek zijn bij bijen en vlinders, ook die specificatie is van belang. Voor komend seizoen is het gelukt om nieuwe of verbeterde Hebes aan te kunnen bieden. Iedere grote of kleine positieve ontwikkeling draagt weer bij aan een fijne Hebe beleving bij de consument. Daar doen we het voor!”

Hebe Petita
Na jaren van veredeling zijn de verbeterde soorten van Hebe Petita klaar voor hun introductie. De groei van de planten is nu meer bolvormig en compact te noemen. Het blad is puntiger en de bloem is groter (2-3 cm) dan bij haar voorganger. De Hebe Petita collectie is verkrijgbaar in de kleinere potmaten 10,5 en 12 cm. Waar vorig jaar de Hebe Petita Blue al verbeterd was, geldt dat nu ook voor de kleur White. Naast voorgenoemde kleuren wordt er nu ook een extra kleur toegevoegd: Hebe Petita Red. Deze nieuwe kleur heeft opvallende rood-roze bloemetjes.

Hebe Donna Alina
De kleurrijke Hebe Donna serie wordt uitgebreid met een spectaculaire donkerroze variant met de naam Alina. Dit nieuwe soort heeft de kenmerkende grote pluimen van maar liefst 5 tot 7 cm die mooi boven het gewas uitgroeien. De plant zelf blijft mooi groen, heeft veel vertakkingen en heeft mooi grof en glanzend blad. Vanaf begin juli is het complete Hebe assortiment van Addenda weer beschikbaar in diverse potmaten, van 10,5 cm tot 50 cm.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v