'Niets gaat vanzelf'

'Niets gaat vanzelf'

In de rubriek ‘Regiovoorzitter in beeld’ laat Glastuinbouw Nederland maandelijks een voorzitter van een regio van Glastuinbouw Nederland aan het woord over zijn of haar bestuursactiviteiten, ondernemerschap en visie op de actualiteit. Dit keer: Toon van Tuijl, voorzitter van regio Gelderland-West van Glastuinbouw Nederland.

Nog vrijwel dagelijks is Toon van Tuijl, voorzitter van regio Gelderland-West van Glastuinbouw Nederland, te vinden op het zachtfruitbedrijf in Zaltbommel. Moeten heeft plaatsgemaakt voor mogen, want zijn beide zoons leiden inmiddels het bedrijf dat de afgelopen jaren stapsgewijs is overgestapt van paprika’s naar frambozen en aardbeien. “De daadkracht van de nieuwe generatie vind ik zeer kenmerkend voor de glastuinbouw in de Bommelerwaard”, stelt de regiovoorzitter.

Hij constateert met tevredenheid dat de jongeren zeer actief en betrokken zijn. “De Bommelerwaard springt er landelijk gezien positief uit als je kijkt naar bedrijfsopvolging. Ik kreeg onlangs een schatting te horen dat er in dit gebied dertig ondernemers zijn jonger dan dertig jaar oud. Dat is veelzeggend voor dit gebied”, analyseert Toon van Tuijl met tevredenheid. De bedrijfsopvolging in het teeltgebied komt in de meeste gevallen uit de eigen familie, maar ook bij uitbreiding en aankoop zijn het de ondernemers uit de Bommelerwaard zelf die het initiatief en de regie nemen. “De dynamiek is groot.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel